2.9 C
Belgrade

Novi kontejneri na teritoriji opštine Savski venac

JKP „Gradska čistoća“ nastavlja akciju zamene starih i dotrajalih kontejnera potpuno novim, na teritoriji beogradskih opština.

U toku današnjeg dana zamenjeno je 34 dotrajala kontejnera, u opštini Savski venac, i to u ulicama Sanje Živanović, Brzakovoj, Vladete Kovačevića i Kablarskoj. Ovi kontejneri su zamenjeni potpuno novim i funkcionalnim kontejnerima zapremine 1,1 kubika koji će doprineti poboljšanju komunalne usluge odlaganja otpada i pozitivno uticati na izgled prestoničkih ulica.

Svi novi kontejneri se otvaraju pomoću nožne papučice čime se izbegava kontakt sa poklopcem kontejnera, što znači da kontejneri nakon upotrebe ostaju zatvoreni.

U glavnom gradu u ovom trenutku postoji nešto više od 30. 000 sudova za odlaganje komunalnog otpada u deset gradskih opština koje su u nadležnosti JKP „Gradska čistoća“.

Zamena starih, dotrajalih i oštećenih sudova za odlaganje komunalnog otpada novim obavlja se redovno. Cilj JKP „Gradska čistoća“ je čistiji, lepši i zdraviji grad za sve njegove građane i posetioce. Ovi sudovi su gradski inventar i pripadaju svim Beograđanima. Budući da predstavljaju jednu od ključnih karika u održavanju higijene grada, JKP „Gradska čistoća“ apeluje na sve građane da ulože dodatni trud kako bi kontejneri ostali očuvani i u funkciji. To znači da u ove kontejnere ne odlažu šut i drugi građevinski otpad, , kabasti otpad, nedovoljno ugašeni pepeo i žar što su najčešći uzroci oštećenja i izazivanja vatre koja dovodi do njihovog trajnog uništenja.

beogradski.rs / JKP „Gradska čistoća“

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °