11.8 C
Belgrade

Novi napadi na ekipe „Čistoće” tokom akcije suzbijanja komaraca

Dve ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine, napadnute su sinoć na opštini Voždovac dok su sprovodile akciju suzbijanja odraslih formi komaraca, saopšteno je iz ovog gradskog preduzeća. 

U ulici Medakovićeva 22 nepoznati napadač zaustavio je službeno vozilo ekipe „Čistoće” koja je sprovodila akciju suzbijanja komaraca i udarajući tupim predmetom oštetio vozilo i tablet uređaj. Akcija suzbijanja komaraca je morala da bude obustavljena, a intervenisala je i policija. 

Drugi napad se dogodio u ulici Jove Ilića na istoj opštini, gde je takođe nepoznato lice čvrstim predmetom udaralo u vozilo pokušavajući da spreči ekipu u obavljanju posla. Na vozilu su vidljiva manja oštećenja, a ekipa Sektora ekologije je ipak nastavila da sprovodi akciju suzbijanja komaraca. 

Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća” je ponovo apelovao da se ekipama koje sprovode akcije suzbijanja komaraca omogući neometano obavljanje posla.  

– Naše ekipe se svakodnevno susreću sa verbalnim napadima, a veoma često i fizičkim nasrtajima na vozila, pa i zaposlene. Pojedinci na razne načine sprečavaju zaposlene u obavljanju posla, zbog čega se dešava da na nekim lokacijama, iako planirana, akcija suzbijanja komaraca se ne sprovede. Verujem da su pojedini sugrađani uplašeni za svoje zdravlje, ali zaista je neosnovano da smatraju da bi suzbijanje komaraca moglo negativno da utiče na zdravlje ljudi i životinja. Suzbijanje komaraca obavlja se decenijama unazad, a danas se koriste preparati koji su apsolutno bezbedni. Međutim, strah ne može biti opravdanje za nasilje i svaki napad će biti prijavljen nadležnim organima. Apelujem na sugrađane da ne ometaju ekipe tokom sprovođenja akcija, jer je neophodno dobro uraditi posao, koji predano obavljamo za dobrobit svih stanovnika Beograda – istakao je Popadić.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
broken clouds
11.8 ° C
11.8 °
11.7 °
82 %
3.1kmh
75 %
Пон
13 °
Уто
20 °
Сре
16 °
Чет
19 °
Пет
25 °

Servisne vesti