11.4 C
Belgrade

Novi park i dečije igralište u naselju Plavi horizont

Čelnici ministarstva životne sredine, lokalne samouprave i javnog života 30. marta posetili su naselje Plavi horizont i razgovarali sa građanima o unapređenju sadržaja u jednom od najmlađih beogradskih naselja, saopštili su iz opštine Zemun.

Tom prilikom, Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine i Marko Kešelj, proslavljeni sportista u društvu domaćina Gavrila Kovačevića predsednika Gradske opštine Zemun i opštinskog rukovodstva obišli su novootvoreno dečije igralište u zemunskom naselju Plavi horizont. 

Kako je ovaj zeleni kutak, prvenstveno namenjen deci, uz animatore mališani su učili kako da se odnose prema životnoj sredini i koliko je važno čuvati i negovati prirodu.

Ministarka Vujović i košarkaš Kešelj su posadili drvo magnolije, ukrasno šiblje i svojim primerom pokazali kako se odgovorno odnosi prema sredini u kojoj živimo. 

Trenutno se u zemunskim naseljima, na različitim lokacijama radi na rekonstrukciji i izgradnji dečijih igrališta i parkova, kao i na ozelenjavanju međublokovskih površina u sklopu lokalnog ekološkog akcionog plana, navodi se u saopštenju. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
11.4 ° C
11.9 °
9.7 °
62 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °