23.1 C
Belgrade

Novi park i dečije igralište u naselju Plavi horizont

Čelnici ministarstva životne sredine, lokalne samouprave i javnog života 30. marta posetili su naselje Plavi horizont i razgovarali sa građanima o unapređenju sadržaja u jednom od najmlađih beogradskih naselja, saopštili su iz opštine Zemun.

Tom prilikom, Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine i Marko Kešelj, proslavljeni sportista u društvu domaćina Gavrila Kovačevića predsednika Gradske opštine Zemun i opštinskog rukovodstva obišli su novootvoreno dečije igralište u zemunskom naselju Plavi horizont. 

Kako je ovaj zeleni kutak, prvenstveno namenjen deci, uz animatore mališani su učili kako da se odnose prema životnoj sredini i koliko je važno čuvati i negovati prirodu.

Ministarka Vujović i košarkaš Kešelj su posadili drvo magnolije, ukrasno šiblje i svojim primerom pokazali kako se odgovorno odnosi prema sredini u kojoj živimo. 

Trenutno se u zemunskim naseljima, na različitim lokacijama radi na rekonstrukciji i izgradnji dečijih igrališta i parkova, kao i na ozelenjavanju međublokovskih površina u sklopu lokalnog ekološkog akcionog plana, navodi se u saopštenju. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
20.2 °
16.4 °
85 %
1.5kmh
0 %
Суб
20 °
Нед
23 °
Пон
18 °
Уто
22 °
Сре
22 °