2.5 C
Belgrade

Novi sastav Štaba za vanredne situacije Grada Beograda

Odbornici Skupštine Grada usvojili su Rešenje o izmeni Rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda.

Sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš rekao je da se rešenje donosi u skladu sa Zakonom o Glavnom gradu, Statutom Grada Beograda, Zakonom o smanjenju rizika i katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

– Sekretarijat za poslove odbrane vanrednih situacija, komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima predložio je u skladu sa već usvojenim zakonskim rešenjima obrazovanje Štaba za vanredne situacije na Teritoriji Grada Beograda. Sve ovo se radi kako bi gradski štab nastavio da sprovodi sve aktivnosti koje su u skladu sa Zakonom. Neophodno je da gradski štab uvek bude ažuran i da doprinosi sigurnosti i bezbednosti i očuvanja zdravlja građana Beograda – rekao je Glavaš.

On je rekao da sva lica koja su danas izabrana, kao što su vršioci dužnosti direktora komunalnih preduzeća i vršioci dužnosti gradskih sekretara, članovi Gradskog štaba za vanredne situacije kako bi Štab radio u punom kapacitetu i bez zastoja. 

Odbornici su usvojili i Odluku o izmeni i dopuni odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd. Obralažući ovu Odluku, podsekretarka za kulturu Gordana Goncić rekla je da su razlozi za donošenje ove odluke sadržani u potrebi dopune liste stalnih manifestacija u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd. 

– U pitanju su dve nove manifestacije – Beogradsko leto i Beogradska zima. Navedene manifestacije u svom sastavu imaju više programa i festivala koji se već duži niz godina uspešno realizuju u Beogradu. Ulaskom u red stalnih manifestacija pružila bi se podrška doprinosu koje navedene manifestacije daju kulturnom životu u Beogradu – rekla je Gordana Goncić. 

Gradski odbornici usvojili su i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni i dopuni statuta JKP „Gradska čistoća“, kao i Odluku o izmeni odluke o promeni osnivačkog akta Ustanove socijalne zaštite „Prihvatilište za odrasla i stara lica“. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °