2.5 C
Belgrade

Novo igralište za decu iz Dobanovaca

U dvorištu vrtića “Patuljak” u Dobanovcima izvršeno je uređenje dečijeg igrališta i postavljanje novog mobilijara. Ovo savremeno igralište najmlađima iz Dobanovaca obezbediće neophodan prostor za igru u skladu sa propisanim standardima bezbednosti.

Prema rečima predsednika Gradske opštine Surčin Stevana Šuše ovo je akcija koju opština već nekoliko godina radi sa ciljem da u svakom mestu gde je moguće napraviti parkić za decu- to se i uradi. Pored ovog parkića, završen je još jedan u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Surčinu i kako navodi predsednik nastavlja se i dalje sa izgradnjom dečijih igrališta. Ova akcija se pokazala kao najbolja investiciji koja je do sada urađena, imajući u vidu broj dece koja dolaze i koliko su zadovoljna, ističe predsednik.

Zbog bezbednosti dece ovo igralište je uređeno sa podlogom od livene gume. Mobilijar sadrži tobogane, ljuljaške, klackalice, vrteškie, kao i druge rekvizite. Predsednik je istakao da svaki element koji je ugrađen zadovoljava stroge propise o bezbednosti, jer je bezbednost dece na prvom mestu, ali i uputio apel starijima da se ovo novo igralište sačuva.

Nakon uređenja igrališta u Dobanovcima i postavljanja novog mobilijara ovaj prostor će biti pokriven i video nadzorom. Poučeni prethodnim iskustvom, gde su nova igrališta već posle nekoliko dana polomljena i uništena, neophodno ih je obezbediti na ovaj način, navodi predsednik.

U opštini Surčin će u ovoj godini biti urađeno još jedno igralište za decu u centru opštine, kao i u “Nautičkom selu” u Boljevcima gde će pored igrališta biti postavljena i teretana na otvorenom.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °