4 C
Belgrade

Novogodišnja čarolija za mališane iz Prihvatilišta za decu Beograda

Mališani iz Prihvatilišta za decu Beograda danas su uživali u pravoj novogodišnjoj atmosferi uz paketiće, pesmu i osmehe. Ovo je bila prilika i da premijerno pogledaju edukativni novogodišnji crtani film, sa elementima bezbednosti u saobraćaju, namenjen mlađoj populaciji „Deda Mraz u saobraćaju”.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić i direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović uručili su deci paketiće i uveličali prazničnu atmosferu u zanimljivo ukrašenom objektu Prihvatilišta. 

Aleksandra Čamagić je rekla da je Prihvatilište ustanova puna ljubavi, brige i podrške.

– Mi smo tu da podržimo svu decu grada Beograda, naročito decu kojoj su ljubav i podrška najpotrebniji i koja su se našla u situaciji da njihova primarna porodica nije mogla na adekvatan način da brine o njima. Tu smo i da ohrabrimo njihove porodice, te da omogućimo da se deca vrate u svoje domove i da detinjstvo provedu bezbrižno, uz puno ljubavi i pažnje – naglasila je sekretarka Čamagić. 

Ona je zahvalila Agenciji za bezbednost saobraćaja koja je, kako je navela, na ovaj način ulepšala deci praznične dane. Važno je, dodala je, da se tokom cele godine govori o bezbednosti u saobraćaju, naročito kada su deca u pitanju.

Želeli smo deci da ulepšamo praznične dane, rekao je Branko Stamatović, i dodao da je cilj novog crtanog filma, koji je pripremila Agencija za bezbednost saobraćaja, da se skrene pažnja vozačima na decu u saobraćaju.

– Posebno nam je važno da deca budu bezbedna, naročito u vreme praznika kada su gužve u saobraćaju i svi nekuda žurimo. Neophodno je da se setimo najmlađih i da posebno povedemo računa o njihovom bezbednom učestvovanju u saobraćaju – naveo je Stamatović i zahvalio Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i Prihvatilištu na akciji koju su zajedno organizovali.

On je uputio apel učesnicima u saobraćaju da ne upravljaju vozilima ukoliko su pod dejstvom alkohola, te da obrate pažnju na brzinu kretanja.

Događaju su prisustvovali proslavljeni automobilista Dušan Borković i direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °