24.8 C
Belgrade

Novogodišnji paketići za decu „Predaha”

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović danas je, zajedno sa predstavnicima Kancelarije za mlade, obišla Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju i podelila 150 novogodišnjih paketića deci koja koriste usluge institucije „Predah”. Korisnicima centra paketiće su podelile i influenserka Ines Klara i umetnica Sanja Vučić.

Vidovićeva je istakla da je „Novogodišnji vrabac” projekat Kancelarije za mlade, koja je osnovana kao posebna služba Grada Beograda i koja radi na unapređenju položaja mladih. Ona je podsetila da kancelarija takođe deluje u pravcu rešavanja problema mladih, pružanja podrške i obezbeđivanja jednakog položaja mladih iz osetljivih grupa, promoviše različitosti, toleranciju i solidarnost među mladima, a vrši i sve poslove koji se odnose na organizovani pristup problemima mladih i promovisanje rada sa mladima. 

– Danas realizujemo projekat „Novogodišnji vrabac”. Poznato je da je vrabac simbol Beograda  i danas je ovde da uveseli, obraduje i poželi sreću u Novoj godini svim korisnicima „Predaha”. Grad Beograd nastoji da svoj deci i omladini sa smetnjama u razvoju, kao i njihovim roditeljima, omogući što lakšu organizaciju života. Tokom godina, u potpunosti smo rekonstruisali i proširili postojeće objekte Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, gde mogu povremeno da borave, vikendom ili radnim danima, što je roditeljima i deci od velikog značaja, a inače je odgovorna socijalna politika jedan od stubova razvoja Beograda. Srećna sam što smo danas zajedno, što će Kancelarija za mlade pokloniti deci 150 paketića za Novu godinu – poručila je zamenica gradonačelnika.

Ona je zahvalila svima koji su se odazvali pozivu za učešće u ovoj akciji, kao i radnicima Centra.

– Hvala vam što prepoznajete potrebe dece koja su ovde i koja su sa svim svojim specifičnostima naša velika radost i ukras sveta – naglasila je Vesna Vidović.

Direktorka Kancelarije za mlade Milica Papić istakla je da je cilj akcije da se uputi poruka o značaju brige o drugima i unapređenja položaja osetljivih društvenih grupa. 

– Važno je da Kancelarija za mlade, kao krovna organizacija mladih na teritoriji Beograda, brine o svim mladima. Sigurna sam da ćemo u 2023. godini uspeti da ostvarimo zacrtane ciljeve i realizujemo veliki broj humanitarnih akcija. Zahvalnost koju smo danas dobili od korisnika ovog centra, predstavlja nešto što zaista nema cenu – rekla je Milica Papić. 

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
scattered clouds
24 ° C
26.3 °
22.8 °
72 %
1.5kmh
40 %
Пет
26 °
Суб
26 °
Нед
23 °
Пон
18 °
Уто
20 °