9.3 C
Belgrade

Obavljaju se radovi na izgradnji Tamnavske ulice

U toku su radovi na izgradnji 4. faze obilaznice oko Obrenovca u dužini od 630 metara. Nakon novoizgrađene saobraćajnice, saobraćaj u ovom delu gradske opštine Obrenovac biće dodatno rasterećen, što će povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Građevinski radovi oko Tamnavske ulice biće završeni do kraja godine.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković najavio je izgradnju kompletne infrastrukture na Tamnavskoj ulici.

– Biće izgrađene i kišna i fekalna kanalizacija, kako sa jedne tako i sa druge strane ulice. Takođe, ulica će imati i pešački trotoar, a parking koji trenutno postoji između robne pijace i tržnog centra Jugopetrol biće ulivna saobraćajnica i lepeza za Valjevski put. Samim tim premestićemo kompletan teretni saobraćaj iz zone Zmajeve škole i Jugopetrolove pumpe, kao i početka glavne ulice – objasnio je Čučković.

On je naglasio, da će deo koji je sada parking za robnu pijacu, biti što je moguće kasnije zatvoren, kako bi se svakodnevna dinamika oko ovog dela grada nesmetano odvijala, takođe zatvaranje ovog dela ulice biće blagovremeno najavljeno.

Član Veća opštine Obrenovac Miloš Stanković posebno je istakao, da će izgradnjom Tamnavske ulice biti rasterećen saobraćaj u gradskoj zoni opštine Obrenovac.

–Izgradnjom Tamnavske ulice, povećaće se stepen bezbednosti u Ulici Ljube Nenadovića,takođe Belopoljska koja je u ovom trenutku izuzetno prometna, postaće rasterećenija i bezbednija izgradnjom Tamnavske – naveo je Stanković.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °