12.6 C
Belgrade

Obeležavanje Dana opštine Zvezdara nastavljeno dodelom nagrada učenicima zvezdarskih škola i njihovim nastavnicima

Obeležavanje Dana opštine Zvezdara nastavljeno je dodelom novčanih nagrada učenicima zvezdarskih škola i njihovim nastavnicima mentorima za osvojeno 1, 2. ili 3. mesto na republičkim takmičenjima.

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je, sa saradnicima, uručio nagrade učenicima zvezdarskih srednjih škola i tom prilikom učenicima i njihovim nastavnicima čestitao ostvareni uspeh na republičkim takmičenjima.

„Uspeh koji ste postigli na republičkim takmičenjima je ostvaren zahvaljujući velikom trudu vas i vaših mentora, a mi u Opštini Zvezdara ovim nagradama nastojimo da vam pokažemo da jako poštujemo vaše ostvarene rezultate i napore uložene da do njih dođete.”-rekao je Vladan Jeremić i poželeo da osvojene nagrade podstaknu i drugare nagrađenih učenika da ostvare slične rezultate, a Opština će, kao i do sada, nastaviti da nagrađuje najbolje.

Pre ovoga, članovi opštinskog Veća Stanko Radovanović, Miloš Stojilković, Bogdan Leković, Dušan Ignjatović i Violeta Filip obišli su zvezdarske osnovne škole i njihovim učenicima uručili nagrade za osvojeno 1, 2. ili 3. mesto na republičkim takmičenjima.

Na osnovu zvaničnih obaveštenja dobijenih od direktora osnovnih i srednjih škola na Zvezdari, na pojedinačnim republičkim takmičenjima je osvojeno ukupno 86 nagrada, i to: I mesto osvojilo je 20 učenika, II mesto 27 učenika, a III mesto 19 učenika; ekipne nagrade osvojilo je 20 učenika. Učenike je za takmičenje pripremalo 52 nastavnika mentora.

Učenici su, u kategoriji individualnih takmičenja, nagrađeni novčanom nagradom, i to: za osvojeno prvo mesto 13.000,00 dinara, za osvojeno drugo mesto 11.000,00 dinara i za osvojeno treće mesto 10.000,00 dinara. U kategoriji ekipnih takmičenja, svi učenici, članovi ekipa koji su osvojili, prvu, drugu ili treću republičku nagradu, nagrađeni su jedinstvenom novčanom nagradom, u vrednosti od 5.000,00 dinara.

Nastavnici-mentori učenika koji su osvojili prvu, drugu i/ili treću nagradu na republičkom ili međunarodnom takmičenju nagrađeni su novčanom nagradom, u neto vrednosti od 10.000,00 dinara, za doprinos unapređenju obrazovno vaspitnog rada u zvezdarskim školama i stvaranje podsticajnih uslova za razvoj dece i mladih.

Na Kreativnom prodajnom bazaru, u okviru manifestacije „Zvezdarski ažuri”, koju realizuju Udruženja za očuvanje kulturne baštine „Dah” i GO Zvezdara, danas su, pored ostalih izlagača, nastupili i izlagači iz mesta Ranilug, kod Kosovske Kamenice, koji su ručno izrađene predmete (bošču, pojas, jelek i drugo) izložili na štandu Udruženja Kosovskog Pomoravlja.

Kako nam je rekla Kristina Ristić, koja izrađuje ove rukom rađene predmete za koje je na različitim takmičenjima osvajala nagrade, ovo je prvi put da izlažu u Beogradu, ali ne i poslednji, jer su izloženi predmeti koje ona izrađuje zbog očivanja i negovanja tradicije, privukli pažnju posetilaca.

U okviru manifestacije posetioci su imali priliku da vide nastup KUD „Starogradska Srbija” i Vrtića „Sunčica, a obeležavanje Dana opštine se danas nastavlja po sledećem programu:
–u 18:00 „Muzika i mi, zajedno“ Udruženje „OSI Beograd“ , u Pan teatru, Bulevar kralja Aleksandra 298, organizuje manifestaciju inkluzivnog karaktera na kojoj učestvuju osobe sa invalisdtetom i zdrave osobe, a cilj je kohezija i vidljivost OSI i njihova bolja integracija u društvu.

Program je sredstvima iz budžeta podržala GO Zvezdara na konkursu za kulturu, a na manifestaciji će biti prisutan predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić.

– 19:00 Interaktivno predavanje sa temom „Ojačajte svoj psihološki imunitet“, u sklopu ciklusa radionica pod nazivom „ Sa Zvezdarom do Zvezda“ u Skupštinskoj sali GO Zvezdara.

Program obeležavanja Dana opštine Zvezdara u petak 15.10.2021.

– 11:30 svečano postavljanje skulpture „Zrno prijateljstva“, akademskog vajara Mihaila Stošovića.
– 12:00 simultanka na deset tabli Velemajstora Luke Budisavljevića na platou ispred GO (u slučaju kiše u Sali za venčanje)
– 12:00-17:00 Udruženje „Svi na vagu“, plato ispred Opštine
– 13:30 dodela novčane pomoći Zadužbine „Šegović“ deci bez roditeljskog staranja, Sala za venčanje
program na platou ispred GO:
– 15:00 KUD „PKB“
– 15:30 Vrtić „Draguljče“

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
scattered clouds
12.6 ° C
13 °
12.5 °
83 %
3.6kmh
40 %
Пет
18 °
Суб
13 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
12 °

Servisne vesti

Završava se jesenje suzbijanje odraslih jedinki krpelja

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” današnjom akcijom suzbijanja krpelja sa zemlje na javnim površinama teritorije grada Beograda završava jesenju, ali...