4 C
Belgrade

Obeležavanje Evropske nedelje prevencije raka grlića materice

Dom zdravlja „Dr Simo Milošević“ u periodu od 17. do 23. januara 2022. godine obeležava Evropsku nedelju prevencije raka grlića materice, uz poštovanje svih aktuelnih preporuka u vezi sa epidemiološkom situacijom u našoj zemlji.

Slogan ovogodišnje kampanje „Bolje sprečiti nego lečiti – redovnom kontrolom pobedićemo karcinom grlića materice“, a ima za cilj da žene svih životnih dobi podstakne da razmišljaju o značaju očuvanja svog reproduktivnog zdravlja, kao i da ih motiviše da u toku godine odvoje makar jedan dan za posetu svom lekaru i obave neki od dostupnih preventivnih pregleda kojima se mogu blagovremeno otkriti rane premaligne promene i sprečiti dalji razvoj bolesti i njen krajnji fatalni ishod.

Rak grlića materice u našoj zemlji već dugi niz godina nastavlja da bude jedan od vodećih uzroka oboljevanja i umiranja u ženskoj populaciji, što dodatno ističe značaj intenziviranja aktivnosti kojima se pažnja žena usmerava ne samo na mogućnost, već i na neophodnost korišćenja dostupnih mera prevencije.

U skladu sa preporukom Gradskog zavoda za javno zdravlje planirane aktivnosti u toku Evropske nedelje prevencije raka grlića materice se realizuju putem društvenih mreža i onlajn, te edukativni materijal možete pogledati na linku https://dzcukarica.rs/wp-content/uploads/XVI- Evropska-nedelja-prevencije-raka-grlića-materice-GZZJZ.pptx.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °