12.6 C
Belgrade

Obeležen 13. oktobar Dan udruženja RVI opštine Lazarevac

Polaganjem venaca i parastosom koji je služen kod Spomenika stradalim borcima sa teritorije opštine Lazarevac u ratovima 1990 – 1999. godine, Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Lazarevac obeležilo je svoj dan. Vence na spomenik stradalim Lazarevčanima su položili predstavnici Udruženja RVI opštine Lazarevac, predstavnici GO Lazarevac članovi Veća Nenad Bačanac i Zoran Živanović, roditelji, rodbina i prijatelji 13 boraca sa teritorije naše opštine, čija su imena upisana na spomen ploči.

Nakon svečanosti u izjavi za medije predsednik lazarevačkog Udruženja RVI Vlada Milosavljević istakao je da je osnovna misija udruženja rad na tome da se žrtva boraca sa teritorije opštine Lazarevac, koji su za slobodu Srbije dali i ono najvrednije nikada ne zaboravi. Ovom prilikom Milosavljević se zahvalio opštini Lazarevac i svim institucijama i građanima koji pružaju pomoć udruženju u njegovom radu.

U kulturno umetničkom delu današnjeg programa obeležavanja Dana Udruženja RVI opštine Lazarevac učestvovali su članovi Udruženja „Prela i posela“.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...