3.6 C
Belgrade

Obeležen Badnji dan u opštini Čukarica

Tradicionalnim unošenjem badnjaka i prazničnom besedom u Gradskoj opštini Čukarica danas je svečano obeležen Badnji dan, koji najavljuje najradosniji hrišćanski praznik – Božić, rođenje sina Božijeg Isusa Hrista. Badnjak su uneli predsednik opštine Srđan Kolarić, predsednica Skupštine Lidija Jovanović i zamenik predsednika Branislav Ćelić, uz činodejstvovanje starešine Hrama Svetog Đorđa na Banovom brdu Časlava Marinkovića i jereja Dragana Vidovića.

Unošenju badnjaka i tradiciji obeležavanja Badnjeg dana prisustvovali su i pomoćnici predsednika, članovi Veća, zaposleni u Gradskoj opštini Čukarica i građani.

Badnjak su osveštali sveštenici Hrama Svetog Đorđa, a prigodnom besedom sve prisutne pozdravio je otac Časlav podsetivši da je mir Božji najveće blagostanje, a da nas praznik Hristovog rođenja na to nadahnjuje.

Zahvalivši se na toploj besedi, predsednik Srđan Kolarić je svim građanima i prisutnima čestitao Badnji dan i Božić.

„Veliko mi je zadovoljstvo što se i ove godine, kako to tradicija nalaže, okupljamo da proslavimo Badnji dan u našoj opštini i pošaljemo poruke mira, ljubavi i zajedništva. Svima vama bih poželeo srećan Badnji dan, kao dan u očekivanju najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića. Neka nas vera u Boga i ovaj praznik ljubavi i praštanja podsete na neprolazne vrednosti zajedništva i podstaknu na međusobno razumevanje, poštovanje, toleranciju i ljubav prema bližnjima“, poručio je predsednik.

Kolarić je istakao da praznik Hristovog rođenja u nama budi najuzvišenija osećanja i vrline i podstiče nas da darujemo ljubav našoj porodici, zajednici i svojim najbližima.

„Nas koji vodimo opštinu ovaj veliki praznik obavezuje da tokom cele godine budemo uz svoje sugrađane i da radimo u njihovom interesu. Za narednu godinu imamo dobar temelj za nastavak uspešne saradnje kako bismo unapredili život svih građana, jer Čukarica je naša zajednička kuća. Vama i vašim porodicama želim da praznike provedete u krugu najbližih, a neka vam Božić donese dobro zdravlje, blagostanje i veru u bolje sutra“, poželeo je prisutnima Srđan Kolarić.

Ispred Hrama Svetog Đorđa na Banovom brdu i ove godine su tradicionalno, na Badnje veče, zapaljeni badnjaci, koji su prethodno osvećeni tokom službe koju je služilo sveštenstvo tog hrama. Paljenju badnjaka prisustvovao je veliki broj vernika, među kojima je bio predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, predsednica Skupštine Lidija Jovanović i pomoćnici predsednika Jovica Gostojić i Petar Mandić.

GO Čukarica

Najnovije

Belgrade
broken clouds
3.6 ° C
3.8 °
3 °
89 %
6.7kmh
75 %
Чет
3 °
Пет
2 °
Суб
5 °
Нед
5 °
Пон
8 °