16.6 C
Belgrade

Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici različitih organizacionih jedinica MUP-a tradicionalno su svečano prodefilovali Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana, gde su policijski službenici za sugrađane organizovali taktičko-tehnički zbor kako bi ih upoznali sa svojim radom i sa njima proslavili svoj dan.

Uz zvuke marševa, naši konjanici, ali i pripadnici policije opšte nadležnosti, saobraćajne policije, Žandarmerije i vatrogasci pozdravili su građane.

Foto: MUP

Svečani defile pridružio se taktičko-tehničkom zboru pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu, na kojem građani imaju priliku da se upoznaju sa veštinama, opremom i vozilima koje policija koristi u svom radu.

Program na Kalemegdanu je posebno prilagođen najmlađima, koji su uz druženje sa policajcima i kroz igru saznali više o policijskom poslu i naučili kako da bezbedno pređu ulicu, dok su se ostali građani upoznali sa metodama rada kriminalističke policije i oprobali se u tehnikama koje se koriste za rasvetljavanje krivičnih dela i identifikaciji počinilaca.

Foto: MUP

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

beogradski.rs / MUP

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °