13 C
Belgrade

Obeležen Dan opštine Layarevac, Gimnazija dobitnik Vidovdanske nagrade

Povodom Vidovdana – Dana opštine Lazarevac i dana kada je pre 133 godine Ukazom tadašnjeg Ministarskog saveta, Lazarevac dobio ime, u Centru za kulturu održana je svečana sednica na kojoj su dodeljene tradicionale nagrade Gradske opštine Lazarevac.

Nagrada u oblasti protivpožarne zaštite pripala je Branku Lazareviću iz Brajkovca, zaposlenom u Vatrogasno spasilačkoj jedinici Lazarevac. Za stvaralaštvo mladih, nagrade su dobili Luka Kostić, učenik lazarevačke Gimnazije i Đorđe Komadina student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dok je najviše priznanje GO Lazarevac – Vidovdanska nagrada ove godine odlukom Komisije dodeljena Gimnaziji u Lazarevcu za izuzetan uspeh koji su postigli učenici i profesori tokom prethodnih godina.

Po tradiciji, pred svečanu sednicu u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija služena je Sveta liturgija povodom Vidovdana, Dana opštine Lazarevac, nakon čega je u kripti Hrama održan parastos i polaganje venaca od strane rukovodstva opštine.

Svečana sednica u Centru za kulturu počela je intoniranjem himne Bože pravde, nakon čega je prisutne pozdravio predsednik Skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić. Čestitajući građanima praznik opštine Lazarevac, Bojan Sinđelić je rekao da je ovo prilika da se podsetimo istorije ali i pomenemo planove i ciljeve koje smo pred sebe postavili.Nakon obraćanja predsednika skupštine prisutnima je prikazan kraći film o rezultatima rada, odnosno projektima koji su prethodnih godinu dana realizovani na teritoriji GO Lazarevac odnosno o projektima čija je realizacija u toku.

Nakon filma prisutne je pozdravio Predsednik opštine Bojan Stević koji se u svom obraćanju osvrnuo na projekte koji će biti realizovani na teritoriji naše opštine u narednom periodu. U planu je rekonstrukcija objekta Doma zdravlja, izgradnja veletržnice, fiskulturne sale za Gimnaziju i Tehničku školu, podzemne garaže na prostoru Zelene pijace, dečijih igrališta, asfaltiranje puteva, rekonstrukcija postojećeg bazena, izgradnja kanalizacije u MZ Zagorka Dragović, Gornji grad i Petka, ali i rešavanje pitanja vodosnabdevanja naselja na jugu opštine. Većina projekata koji će se realizovati biće urađena sredstvima Vlade Republike Srbije i Grada Beograda istakao je predsednik Stević.

„Lazarevac će i u narednom periodu biti jedno veliko gradilšte zbog čega koristim ovu priliku da se zahvalim svim građanima na razumevanju i strpljenju koje pokazuju kada se radovi na javnim objektima otvore. I pored velikih priprema koje imamo pri otvaranju svakog gradilišta, ne ide uvek na terenu u potpunosti kako mi zamislimo, ali ne zavisi uvek sve samo od nas, upravo zbog toga želim da se zahvalim građanima naše opštine što imaju razumevanja“, kazao je Stević.

U kulturno umetničkom delu programa nastupili su učenici Muzičke škole „Marko Tajčević“ i dramski umetnik Danilo Nikolić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °