11.4 C
Belgrade

Obeležen Dan porodice

U Obrenovcu je u nedelju, 15. maja, kroz umetničke radove i druženje, obeležen Dan porodice. Članovi hraniteljskih porodica u saradnji sa predstavnicima Gradske opštine Obrenovac, svake godine obeležavaju ovaj dan.

Predsednica Kluba hranitelja ”Obrenovac” Nataša Novaković naglasila je veliku podršku Gradske opštine Obrenovac, koju u svom radu ima ova organizacija.

– Naše udruženje i klub broji oko 33 porodice, što je oko 63-64 dece. Broj dece varira, jer neka deca odlaze iz smeštaja, izlaze iz sistema, dok se neka vraćaju biološkim porodicama. Hraniteljstvo je reka koja stalno teče – istakla je Novaković.

Predsednica Komsije za zdravlje, brigu o deci i porodici, rodnu ravnopravnost i socijalna pitanja Olga Mirosavljević navela je značaj porodice kao glavnog segmenta društvene zajednice.

– Komisija za socijalnu politiku, brigu o deci i porodici zajedno sa hraniteljima obeležava ovaj dan. Treba da negujemo i čuvamo porodicu, da se međusobno poštujemo, jer ćemo na taj način sačuvati kako porodicu, tako i grad i državu – rekla je Mirosavljević.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12 ° C
13 °
10.1 °
81 %
2.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
22 °
Пет
21 °
Суб
23 °
Нед
21 °