23.1 C
Belgrade

Obeležen Dan Rumuna Ovče

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović prisustvovao je manifestaciji obeležavanja Dana Rumuna u Ovči, u nedelju, 13. marta, čiju organizaciju je, pored domaćina, pomogla Opština Palilula.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ambasade Rumunije u Srbiji, Nacionalnog saveta rumunske nacinalne manjine u Srbiji, pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević, članica Gradskog veća Grada Beograda Marina Ristić, kao mnogi drugi gosti.

Nakon otvaranja manifestacije gosti su razgovarali sa građanima i poljoprivrednicima iz Ovče.

Zatim je usledila smotra rumunske nacionalne nošnje u Domu kulture, u organizaciji Udruženja žena „Etno art“ iz Ovče i njihovih gošći, udruženja žena iz četiri naselja iz Banata.

Održano je, takođe, takmičenje u kuvanju riblje čorbe u kotliću, uz degustaciju i proglašenje pobednika, u organizaciji Ekološkog udruženja Rumuna „Burlan Federlong“ iz Ovče.

Koncertom Orkestra rumunske narodne muzike Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine iz Srbije, nastupom rumunskih instrumentalnih i vokalnih solista iz Ovče i Banata i  filklorne grupe Udruženja Rumuna iz Ovče, završena je svečanost u Domu kulture.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
scattered clouds
23.9 ° C
24.8 °
22.1 °
65 %
2.6kmh
40 %
Суб
24 °
Нед
23 °
Пон
17 °
Уто
22 °
Сре
17 °