16.6 C
Belgrade

Obeležen Dan Rumuna Ovče

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović prisustvovao je manifestaciji obeležavanja Dana Rumuna u Ovči, u nedelju, 13. marta, čiju organizaciju je, pored domaćina, pomogla Opština Palilula.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ambasade Rumunije u Srbiji, Nacionalnog saveta rumunske nacinalne manjine u Srbiji, pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević, članica Gradskog veća Grada Beograda Marina Ristić, kao mnogi drugi gosti.

Nakon otvaranja manifestacije gosti su razgovarali sa građanima i poljoprivrednicima iz Ovče.

Zatim je usledila smotra rumunske nacionalne nošnje u Domu kulture, u organizaciji Udruženja žena „Etno art“ iz Ovče i njihovih gošći, udruženja žena iz četiri naselja iz Banata.

Održano je, takođe, takmičenje u kuvanju riblje čorbe u kotliću, uz degustaciju i proglašenje pobednika, u organizaciji Ekološkog udruženja Rumuna „Burlan Federlong“ iz Ovče.

Koncertom Orkestra rumunske narodne muzike Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine iz Srbije, nastupom rumunskih instrumentalnih i vokalnih solista iz Ovče i Banata i  filklorne grupe Udruženja Rumuna iz Ovče, završena je svečanost u Domu kulture.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °