16.6 C
Belgrade

Obeležen Međunarodni dan fizičke aktivnosti

I ove godine Dom zdravlja „Dr Simo Milošević“ obeležio je Međunarodni dan fizičke aktivnosti pod sloganom „Kretanjem do zdravlja“ na Adi Ciganliji. Ovaj datum se obeležava sa ciljem podizanja svesti celokupne svetske javnosti o značaju i važnosti fizičke aktivnosti, a akciju su podržali Gradski zavod za javno zdravlje i Gradska opština Čukarica. 

U javnoj akciji učestvovale du patronažne sestre, fizioterapeuti, nutricionista i lekar opšte medicine. Akciji je prisustvovala članica Opštinskog veća Stana Lukić. 

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je u cilju podizanja svesti celokupne svetske javnosti o značaju i važnosti redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju dobrog zdravlja i blagostanja dana 10. maja 2002. godine pokrenula globalnu inicijativu za obeležavanje međunarodnog dana fizičke aktivnosti. 

Taj dan je poznat pod sloganom „Kretanjem do zdravlja“, a odnosi se na umerenu fizičku aktivnost bez obzira na sadržaje, mesto i vreme izvođenja. Ciljna grupa je celokupna populacija uvažavajući sve različitosti u smislu uzrasta, pola, verske, rasne, socijalne, ekonomske i etičke pripadnosti.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °