-2.2 C
Belgrade

Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji se obeležava 3. decembra, predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić i član opštinskog Veća Bogdan Vuksanović, zajedno sa rukovodiocem Centra za socijalni rad, Gorjanom Grčić, posetili su članove Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Mladenovca i Sopota u njihovim prostorijama u Mladenovcu.

Predsednik Organizacije, Goran Mašić, istakao je dobru saradnju opštine i Udruženja slepih i slabovidih i ovom prilikom Glišiću i Vuksanoviću uručio zahvalnice za izuzetan doprinos uspešnom radu organizacije.

Član Organizacije, Saša Stanošević, održao je kraću prezentaciju nekoliko pomagala koja slepi i slabovidi koriste u svakodnevnom životu. On je tom prilikom naglasio da nisu sva pomagala dostupna zbog čega je zatražio pomoć u njihovoj nabavci.

Obraćajući se prisutnima, Glišić je pohvalio dobru saradnju opštine Mladenovac i Saveza slepih i slabovidih i rekao da će u narednom periodu ona biti nastavljena i proširena. Glišić je rekao da Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih može da se obrati opštini za svaku vrstu pomoći, naročito za pomoć pri nabavci pomagala koja su im potrebna, a koja nisu u mogućnosti sami da nabave. On je pozvao predstavnike Organizacije na radni sastanak sledeće nedelje na kojem bi predstavili predloge i projekte kako bi se blagovremeno planirala sredstva u budžetu za narednu godinu.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti