-0.4 C
Belgrade

Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Gradska opština Vračar stalno brine o vama i misli na vas. Povodom obeležavanja 3. decembra – Međunarodonog dana osoba sa invaliditetom, predstavnici Gradske opštine Vračar posetili su kafe na Vračaru „Zvuci srca“ u kome goste uslužuju osobe sa smetnjama u razvoju i intelektualnim teškoćama. Pomoćnika predsednika Kostu Malovića, člana Veća Darka Milenkovića i zamenika načelnika Živka Marjanovića sa saradnicama Irenom Lakobrijom Delić i Ninoslavom Kriško, ugostio je Goran Rojević predsednik Udruženja „Dečije srce“.

U lepom radnom i stvaralačkom ambijentu, Rojević je upoznao opštinsko rukovodstvo sa radom udruženja i aktivnostima koje se odnose na osobe sa smetnjama u razvoju. Razmenjeni su predlozi i ideje za buduće zajedničke aktivnosti, sa ciljem da se poveća vidljivost i uključenost osoba sa smetanjama u razvoju i intelektualnim teškoćama u društvene akttivnosti. Prepoznata je potreba ovih osetljivih grupa da se sa jedne strane socijalizuju, radno angažuju i razvijaju, a sa druge strane da i one svojim uključivanjem doprinesu našem društvu. U poseti kafeu bili su i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Branko Janić sa saradnicima.

U holu opštine građanima su deljeni edukativni materijali „Bontan prema osobama sa invaliditetom“ i „Bontončić ili kako svima biti prijatelj“ za decu. Na ovaj način Opština je želela da podseti građane na ovaj praznik i da im ukaže da u njihovom komšiluku i okruženju žive osobe kojima je potrebna dodatna podrška i pomoć, kao da ih upozna kako da se ponašaju prema osobama sa invaliditetom, kako da komuniciraju sa njima i na koji način da im pomognu kada im je potrebna nečija pomoć. Sa građanim su razgovarali Kosta Malović, Živko Marjanović i Nikola Jelenković, Šef kabineta predsednika.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
-0.4 ° C
0.8 °
-3.3 °
81 %
2.1kmh
0 %
Чет
-0 °
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °

Servisne vesti