26.9 C
Belgrade

Obeležena 145. godina Crvenog krsta Obrenovac

U Sportsko kulturnom centru svečanom akademijom je obeležena 145. godina Crvenog krsta Obrenovac. Ovom prilikom zaslužnim za rad Crvenog krsta Obrenovac su uručena priznanja.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac je iskazao veliko priznanje volonterima Crvenog krsta.

– Ono što karakteriše život ne samo u vanrednim okolnostima nego i običan život jeste te neke vrste ratova i ciljeva koje svako od nas stavlja pred sebe i uvek se oseća ponosnim kada pobedi. Jedini istinski pobednici izlazite Vi, volonteri Crvenog krsta, organizacija Crvenog krsta koja nas uči humanosti i čovečnosti. Vi koji u svakog pobednika i poraženog usađujete pravi osećaj pobede – rekao je Čučković.

– Današnji rođendan koji obeležavate predstavlja samo jedan događaj u nizu jer ste već sutra sa narodom i uz narod i nadam se da će tako biti u vekovima koji su pred nama – poručio je Čučković.

Divna Sokić, sekretar Crvenog krsta Obrenovac je podsetila da je Crveni krst u svim kriznim okolnostima bio uz stanovnike opštine Obrenovac.

– Nismo nikada zaboravili naše najugroženije sugrađane kojima u kontinuitetu pružamo pomoć. Aktivni smo u domenu organizovanja akcija dobrovoljnog davanja krvi, kao i u programima prve pomoći i promocije zdravlja i delovanja u nesrećama, što uspešno sprovodimo u saradnji sa obrazovnim ustanovama iz naše opštine – izjavila je Sokić.

– Crveni krst Obrenovac se nalazi u novim prostorijama koje su potpuno adekvatne za rad ove organizacije i zbog toga u ime Crvenog krsta, volontera i svih onih kojima je naša pomoć potrebna ja kažem jedno veliko hvala – saopštila je Sokić.

Prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije posebno je pohvalio angažovanje pripadnika Crvenog krsta Obrenovac tokom poplava 2014. godine.

– Crveni krst Obrenovac je tada pokazao koliko je dobro organizovan, koliko je veliki i jak i koliko je odnos međusobne podrške opštine i Crvenog krsta doprineo da veliki broj ljudi koji su bili zahvaćeni poplavama budu zbrinuti i da se osete da nisu sami. Naravno, izazovi se menjaju danas prisustvujemo još jednom kojeg nismo imali, to je pandemija, ali opet Crveni krst je odgovorio na pravi način – naglasio je Radovanović.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...