16.6 C
Belgrade

Obeležena slava opštine Zvezdara Sretenje Gospodnje

Gradska opština Zvezdara danas je obeležila svoju slavu Sretenje Gospodnje obredom rezanja slavskog kolača, u prisustvu predsednika GO Zvezdara Vladana Jeremića, predstavnika rukovodstva Opštine, zaposlenih i gostiju.

Na početku obeležavanja opštinske slave hor Osnovne škole „Dragojlo Dudić”, koji čine učenici od 5. do 8. razreda, otpevao je himnu Srbije „Bože pravde”, a nakon toga su obred rezanja slavskog kolača i osvećenje žita obavili sveštenici zvezdarskih crkava.

Vladan Jeremić je čestitao slavu prisutnima i svim građanima Zvezdare i rekao da opština Zvezdara obeležava svoju slavu na praznik koji sa jedne strane svedoči o dugoj istoriji srpske državnosti, jer je na ovaj datum 1804. počeo Prvi srpski ustanak, a 1835. je donet Sretenjski ustav, dok je sa druge okrenut ka budućnosti i izgradnji još modernijeg društva.

„Sretenje je Dan državnosti Republike Srbije, koji Gradska opština Zvezdara obeležava i kao svoju slavu sa željom da svi njeni građani imaju puno uspeha i da vreme koje dolazi svima donese još veći napredak i prosperitet. Gradska opština Zvezdara je među vodećima u zemlji po pozitivnom prirodnom priraštaju koji pokazuje da puno pažnje poklanjamo poboljšanju kvaliteta života i očekujem da će naredne godine doneti još veći prosperitet”- rekao je Jeremić.

Nakon ovoga, prisutnima se obratio Mija Radovanović iz sela Kamenica, u opštini Leposavić, na Kosovu i Metohiji koji je preneo pozdrave i čestitke srpskog stanovništva sa Kosova i Metohije. On je zahvalio Vladanu Jeremiću i Opštini Zvezdara, kao i drugim darodavcima, na svesrdnoj pomoći pruženoj za izgradnju nove kameničke crkve i uručio mu umetničku sliku crkve na poklon istakavši da izgradnja nove crkve puno znači za srpsko stanovništvo opštine Leposavić.

Vladan Jeremić je zahvalio na poklonu istakavši da mu pričinjava zadovoljstvo što su Opština Zvezdara i on lično imali mogućnost da pomognu stanovnicima Kamenice i da će nastaviti da pomažu Srbima na Kosovu i Metohiji uvek kada je to moguće.

beogradski.rs / GO Zvezdara

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °