24 C
Belgrade

Obeležena slava opštine Zvezdara Sretenje Gospodnje

Gradska opština Zvezdara je danas obeležila svoju slavu Sretenje Gospodnje obredom rezanja slavskog kolača u Klubu „Kult”, u prisustvu predsednika GO Zvezdara Vladana Jeremića, predsednika Skupštine GO Zvezdara Aleksandra Erora, zamenika predsednika GO Zvezdara Dragane Đurić, predstavnika rukovodstva Opštine, zaposlenih i gostiju.

Obred rezanja slavskog kolača i osvećenja žita obavili su sveštenici Hrama Svetog Nikole.

Predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić je čestitao slavu prisutnima i svim građanima Zvezdare i rekao da opština Zvezdara obeležava svoju slavu na praznik koji sa jedne strane svedoči o dugoj istoriji srpske državnosti, a sa druge je okrenut ka budućnosti i izgradnji još modernijeg društva.

„Na Sretenje, dan na koji se susreću zima i leto i koji je u našoj istoriji značajan jer je to i Dan državnosti Republike Srbije, Gradska opština Zvezdara obeležava svoju Slavu sa željom da svi njeni građani imaju puno uspeha i da vreme koje dolazi svima donese još veći napredak i prosperitet”- rekao je Vladan Jeremić.

Slava opštine Zvezdara obeležena je uz pridržavanje svih mera propisanih za suzbijanje pandemije izazvane virusom kovid19.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
25.1 ° C
25.8 °
20.1 °
61 %
2.6kmh
0 %
Пет
38 °
Суб
34 °
Нед
37 °
Пон
38 °
Уто
28 °