2.9 C
Belgrade

Obeleženo Badnje veče širom opštine Obrenovac

U pravoslavnim hramovima širom opštine Obrenovac svečano je obeleženo Badnje veče, kojim je najavljen dolazak najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Meštani Skele i Ratara okupili su se na Badnje veče u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog kako bi prisustvovali večernjem bogosluženju. Po završetku bogosluženja obavljen je svečani čin paljenja badnjaka.

Paroh: protonamesnik skeljanski Tihomir Panović je rekao da se Badnje veče obeležava večernjom molitvom.

On se takođe i osvrnuo na samo uređenje crkve u Skeli.

– Ove godine smo dosta uradili, ogradili smo portu, uradili smo ikonostas, kupili smo drugo, veće zvono – istakao je Panović i svim vernicima poželeo srećan Božić.

Milan Stojić, odbornik Skupštine Gradske opštine Obrenovac je istakao da tradiciju obeležavanja Badnjeg dana upotpunjuje novi izgled hrama u Skeli.

Svetim bogosluženjima na Badnji dan u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Bariču počelo je obeležavanje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

Branko Mrđa, predsednik Saveta mesne zajednice Barič je rekao da se Badnje veče tradicionalno obeležava u ovoj mesnoj zajednici.

-Kao i svake godine tradicionalno se okupljamo u porti Baričke crkve na Badnje veče. Želeo bih da čestitam svim pravoslavnim vernicima Božić i Badnje veče uz čestitku Mir Božiji, Hristo se rodi! – poručio je Mrđa.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °