12.6 C
Belgrade

Obeleženo pet godina rada hrvatske čitaonice “Fischer”

U Surčinu je u petak 3. februara 2021. godine održana svečana manifestacija na kojoj je obeleženo pet godina postojanja Hrvatske čitaonice “Fischer”. Gosti na samoj manifestaciji bili su i Stevan Šuša, predsednik Gradske opštine Surčin, Predrag Baroš, član opštinskog Veća Gradske opštine Surčin, Marina Kuzmanović ispred Turističke organizacije Gradske opštine Surčin i Ivana Drlić ispred Kulturnog centra Surčin.

“Hrvatska čitaonica “Fischer” osnovana je 23. februara 2016. godine sa ciljem očuvanja hrvatske baštine u Surčinu. U ovih pet godina organizovano je jako puno programa i sadržaja. Osnovali smo četiri sekcije, od kojih su tri nastavile svoje postojanje. Ni ova situacija sa koronom nas nije omela, već smo nastavili da radimo sve naše programe po planu. Imali smo virtuelne izložbe, deca su uredno vežbala, literarna sekcija je pisala svoje pesme i aforizme. Najvažnija stvar u našem radu je zajedništvo i povezanost. Sve sto radimo, radimo u tom duhu. Posebno nam je zbog toga bio značajan put u Liku, koji smo nazvali “Putevima naših predaka”- ponosno ističe Katica Naglić, predsednica Upravnog odbora Hrvatske čitaonice “Fischer”.

Na samoj manifestacije uručene su zahvalnice svim institucijama koje godinama podržavaju čitaonicu i olakšavaju njen život, a to su pre svih Središnji državni ured iz Hrvatske, Veleposlanstvo Hrvatske u Srbiji, Hrvatsko nacionalno Veće, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Gradska opština Surčin. Stevan Šuša je ovim povodom i primio zahvalnicu u ime opštine Surčin i obećao da će naša lokalna samouprava i dalje pružati podršku čitaonici i biti u svakom momentu na raspolaganju za sve vrste pomoći.

U sklopu programa obeležavanja godišnjice upriličen je i koktel za sve goste, kao i programi kreativne i literarne sekcije kao i izvođenje starogradske muzike mladih članova muzičke sekcije.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...