-0.3 C
Belgrade

Obilazak obnovljene fiskulturne sale u OŠ „France Prešern“

U Osnovnoj školi „France Prešern“ završeni su radovi na kompletnoj rekonstrukciji fiskulturne sale, koja nije obnavljana od kada je škola izgrađena 1969. godine. Radove je sopstvenim sredstvima finansirala Gradska opština Rakovica.

Obnovljenu salu danas su obišli državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić i članica Opštinskog veća Mirjana Guteša. Njih je kroz renoviranu salu sprovela direktorka škole Biljana Blagojević.

U fiskulturnoj sali urađena je nova podloga i kompletno je zamenjen parket, dok su izvršeni i ostali unutrašnji radovi, zahvaljujući kojima je sala bezbedna za održavanje časova fizičkog.
Takođe kompletno su rekonstruisane muška i ženska svlačionica sa mokrim čvorovima na ulazu u salu.

Svlačionice su prethodno bile u veoma lošem stanju sa zidovima koji su povukli vlagu. Osim toga u školi je rekonstruisan i mokri čvor i toalet koji koriste učenici u dnevnom boravku.

Direktorka škole se zahvalila Opštini Rakovica na uloženim sredstvima i naporima da se unapredi obrazovanje. Takođe, zahvalila se državnom sekretaru u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosavu Miličkoviću, zahvaljujući kojem je u svakoj rakovičkoj školi postavljen video-nadzor koji je povezan sa Policijskom stanicom Rakovica. Zahvaljujući tome, ali i posvećenosti policijskih službenika, rakovičke škole važe za jedne od najbezbednijih u Beogradu i Srbiji.

Ove godine Gradska opština Rakovica je i pored smanjenog budžeta uložila rekordna sredstva u tekuće održavanje škola. Osim u OŠ „France Prešern“ sala je obnovljena i u OŠ „Đura Jakšić“. U OŠ „Nikola Tesla“ rekonstruiisane su tribine u školskom dvorištu, sanirana je hidrantska mreža, dok su popravljeni prelivni sistemi na bazenu kako bi deca nesmetano mogla da ga koriste. U OŠ „Ivo Andrić“ rekonstruisan je deo platoa i stepeništa u dvorištu škole, deo krova koji je prokišnjavao, dok su u toku radovi na izradi dela ograde oko dvorišta. Novi dnevni boravak dobila je OŠ „14. oktobar“ u Kneževcu, dok su u OŠ „Kosta Abrašević“ u toku radovi na izradi novog zida u dvorištu škole.

U prethodnih godinu dana u Muzičkoj školi „Davorin Jenko“ zamenjeni su prozori i druga stolarija. Sve radove je sopstvenim sredstvima finansirala Gradska opština Rakovica, koja je izdvojila i sredstva za finansiranje izmene projekta rekonstrukcije OŠ „Branko Ćopić“, kako bi se otklonili svi problemi da ova škola bude kompletno obnovljena sredstvima Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije. U prethodnih godinu dana na teritoriji Rakovice kompletno je rekonstruisan vrtić „Čarobna šuma“, kao i Peta ekonomska škola.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti