9.3 C
Belgrade

Obilazak radova na adaptaciji stare škole u Žarkovu

Podržavajući inicijativu građana Žarkova, Gradska opština Čukarica sprovodi radove na adaptaciji stare škole u ovom čukaričkom naselju. Ovaj izuzetno vredan i star objekat, izgrađen davne 1840. godine, zaštićen je zakonom kao spomenik kulture, a nakon kompletne sanacije zgrade, biće pretvoren u Muzej Žarkova i Čukarice.

Radove su obišli predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i pomoćnici predsednika Jovica Gostojić i Petar Mandić, zajedno sa donatorima, direktorom preduzeća za inženjering i projektovanje “Gramis” Milošem Spasenovićem i direktorom “Košutnjak filma DOO” Zoranom Jankovićem.

Naime, donatori su finansirali prvu fazu radova, a Grad Beograd je prepoznao važnost ovog objekta kulture za građane Čukarice, te se uključio u finansiranje druge faze radova na adaptaciji stare škole u Žarkovu.

Predsednik Gradske opštine Čukarica je izrazio zadovoljstvo što se radovi odvijaju po planu i što će stara škola u Žarkovu na proleće zasijati u punom sjaju i značajno obogatiti kulturni život stanovnika Žarkova, a i cele Čukarice.

„Urađena je kompletno nova krovna konstrukcija, završene su elektro i vodovodne instalacije, a privode se kraju unutrašnji radovi. Po završetku unutrašnjih radova, a sa dolaskom toplih dana biće urađena nova fasada, a takođe će biti zamenjena i stolarija na zgradi“, istakao je Kolarić izražavajući zadovoljstvo što će Čukaričani uskoro dobiti novi multifunkcionalni objekat kulture u kojem će biti organizovane i izložbe, književne večeri, koncerti i brojne kulturne manifestacije.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °