26.9 C
Belgrade

Obilazak radova na budućem vrtiću sa zamenikom gradonačelnika

Zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić, predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković i šef Kabineta predsednika Opštine Nikola Jelenković posetili su ankes zgrade Gradske opštine Vračar koji se adaptira u vrtić. Tokom obilaska su istakli da će oko 135 mališana već u oktobru pohađati ovaj objekat, koji se nalazi u centralnom delu Vračara.

„Zahvaljujući inicijativi predsednika Gradske opštine Vračar prof. dr Milanu Nedeljkoviću ovaj deo zgrade Gradske opštine Vračar, gde su godinama bile kancelarije, se pretvara u vrtić koji će mališani od oktobra početi da pohađaju. Ovo je 15 vrtić koji je u Beogradu izgrađen u poslednje dve godine, ili se gradi“, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i podsetio da je izgrađen vrtići u Surčinu, a da se završavaju radovi na vrtićima u: Patrijarha Pavla, Novogradskoj ulici u Zemunu, Miloja Zakića na Čukarici, Belom polju i Obrenovcu. Zamenik gradonačelnika je dodao i da se rade dva vrtića na Novom Beogradu – Bežanijska kosa i blok 69, kao i da su raspisani tenderi kako bi se do kraja godine počelo sa izgradnjom vrtića na Miljakovcu III, Mirjevu, u naselju Braće Jerković, Stepojevcu, Lazarevcu i Mladenovcu.

„Na taj način pokazujemo koliko su nam deca važna. Uspećemo da rešimo liste čekanja, a podsećam vas da je 2013. godine na listi čekanja bilo 17.000 dece. Ove godine će ih biti oko 1.000. Kada završimo ove vrtiće u Beogradu nećemo imati nijedno dete koje će čekati mesto u vrtiću. To je naša politika. Zahvalan sam predsedniku Opštine Vračar što je odlučio da deo Opštine ustupi predškolskoj ustanovi i na taj način pokaže koliko su mu važna deca na Vračaru“, zaključio je Goran Vesić i naglasio da je Opština Vračar prva Opština koja je ustupila deo svog prostora i omogućila da budu smeštena deca.

Predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković zahvalio se zameniku gradonačelnika i Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu pri realizaciji ovog projekta. „Opština Vračar je 2018. dali u upotrebu Predškolskoj ustanovi ‘Vračar’ deo svoje zgrade. U februaru smo dobili dozvole i krenuli u radove na adaptaciji prostora. Planirano je da radovi budu završeni krajem jula“, izjavio je prvi čovek Opštine Vračar.

„Velika je želja roditelja da deca pohađaju ovaj vrtić, jer je ovo centralni deo opštine Vračar. Zahvaljujući Gradu Beogradu ćemo na duži period rešiti problem nedostatka mesta u vrtiću“ zaključio je predsednik Nedeljković.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...