16.8 C
Belgrade

Obilazak radova na deonici autoputa „Miloš Veliki“ od Surčina do Novog Beograda

Izuzetno niske temperature ovih dana nisu usporile građevinske radove na deonici autoputa “Miloš Veliki” od Surčina do Novog Beograda. U to se uverio i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović koji je sa predsednikom Gradske opštine Surčin Stevanom Šušom obišao ekipe radnika na delu puta gde se podiže most preko kanala Galovica.

”Danas je minus 10, ali se trudimo da održimo dinamiku radova na svim gradilištima, pa i na ovom najmanjoj brzoj saobraćajnici dužine nepunih osam kilometara, ali izuzetno važnom tranzitnom pravcu za Beograd i Surčin”, rekao je Momirović. On je napomenuo da eksproprijacija zemljišta nije još završena i izrazio uverenje da će to ubrzo biti okončano.

Ministar Momirović je najavio da će sutra pred Republičkom revizionom komisijom biti dokumentacija za petlju Jakovo, koja je deo ovog putnog pravca.

Dodao je da se nada da će narednih meseci početi radovi i na tom projektu kako bi do kraja godine saobraćajnica bila puštena u saobraćaj.

Predsednik opštine Surčin koji redovno obilazi ovo gradilište izrazio je zahvalnost predstavnicima Ministarstva saobraćaja istakavši da sve ekipe vredno rade na ovom projektu. On je naglasio da se svi tekući problemi na terenu uspešno rešavaju i da se nada, imajući u vidu angažovanost izvođača radova da će oni biti završeni i pre zadatog roka. Završetak ove deonice i još bolje povezivanje sa glavnim gradom učiniće Surčin još boljim i perspektivnijim mestom za život, istakao je Stevan Šuša.

Deonica autoputa od Surčina do Novog Beograda duga je oko 8 kilometara.

Glavni inženjer na gradilištu Nemanja Mutić rekao je da se na deonici radi na betoniranju obalskog stuba mosta preko kanala i iskopi za kišnu kanalizaciju, što je moguće po ovako niskim temperaturama.

Dodao je da je završeno više od 70 odsto zemljanih nasipa na trasi puta, što će izvođačima radova omogućiti da sa prvim toplijim danima brzo počnu izradu kolovoza.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °