-0.3 C
Belgrade

Obilazak završnih radova u ulici Pilota Mihaila Petrovića

Pri kraju su radovi na asfaltiranju ulice Pilota Mihaila Petrovića u Rakovici. Radove na postavljanju novog asfalta danas su obišli državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić, članovi Opštinskog veća Mirjana Guteša i Tomislav Pantelić i Pavle Pavlović iz JKP „Beograd put“.

Radovi na rekonstrukciji ulice počeli su 4. novembra, finansira ih Javno preduzeće „Putevi Srbije“ dok radove izvodi Javno-komunalno preduzeće „Beograd put“.

Miličković i Simić su se zahvalili radnicima koji su u kratkom roku priveli kraju radove na ovoj veoma bitnoj saobraćajnici. Zahvalili su se i građanima na strpljenju, jer je tokom trajanja radova izmešten saobraćaj.

Ulica Pilota Mihaila Petrovića rekonstruiše se u čitavoj dužini većoj od 1.200 metara. Prva faza je obuhvatala deonicu dugu 670 metara od ulice Mile Dimić do Kneza Višeslava. Druga faza obuhvata deonicu od ulice Starca Milije do Mile Dimić dužine oko 600 metara.

Završetkom radova, jedna od najvažnijih saobraćajnica u Rakovici biće kompletno rekonstruisana i pružaće maksimalnu sigurnost vozačima i pešacima. Takođe, ovo je jedan od primera odlične saradnje lokalne samouprave, Grada Beograda i nadležnih javnih preduzeća od koje najveću korist imaju građani.

U Rakovici je od početka godine rekonstruisano blizu 40 ulica. Osim toga rekonstruisani su parkinzi u ulici Velizara Stankovića i Nikole Marakovića, proširen je jedan parking u Vukasovićevoj ulici, dok su u istoj ulici izgrađena dva nova parkinga.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti