25.5 C
Belgrade

Objavljen javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje

Grad Beograd već dugi niz godina donosi Akcioni plan zapošljavanja na godišnjem nivou u kome su predviđene sve mere i aktivnosti koje će se sprovoditi u cilju podsticaja zapošljavanja.

Ove godine, u Akcionom planu za zapošljavanje Sekretarijat za privredu se opredelio za finansiranje mera i aktivnosti u cilju podrške samozapošljavanju u skladu sa postavljenim prioritetom i ciljevima, kao i dostupnim finansijskim sredstvima. 

Sekretar za privredu Milinko Veličković izjavio je da je Grad Beograd obezbedio sredstava u iznosu od osam miliona dinara za mere i programe aktivne politike zapošljavanja. 

–Sekretarijat za privredu i Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala za grad Beograd potpisali su Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja za 2022. godinu. Odlukom Ministrstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja opredenjena su i sredstva Republike Srbije u iznosu od 7.686.274,50 dinara, što predstavlja 49 odsto u odnosu na ukupna sredstva potrebna za finansiranje Lokalnog akcionog plana zapošljavanja – rekao je Veličković. 

Danas je raspisan Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2022. godini, kojim se podstiče zapošljavanje nezaposlenih lica kroz program samozapošljavanja tj. dodeljivanje subvencija za osnivanja novih start ap privrednih subjekata, prevashodno mladih, žena i teže zapošljivih lica.

Ovom merom predviđeno je da se otvori oko 50 novih privrednih subjekata i samozaposli 50 nezaposlenih lica.

Ukupna sredstva za ovaj program, zajedno sa sredstvima Republike Srbije iznose 15.686.274,50 dinara.

Sve pojedinosti Javnog poziva nalaze se u rubrici Gradski oglasi i konkursi, a za sve dodatne informacije možete se obratiti putem pozivnog centra Nacionalne službe 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs.

beogradski.rs
 

Najnovije

Belgrade
scattered clouds
23.9 ° C
24.8 °
22.1 °
65 %
2.6kmh
40 %
Суб
24 °
Нед
23 °
Пон
17 °
Уто
22 °
Сре
17 °