-0.3 C
Belgrade

Obnovljene sadnice na igralištu u Ulici Vuka Karadžića

Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine u sklopu jesenje sadnje danas je sprovelo akciju obnove sadnica na igralištu u Ulici Vuka Karadžića.

Svetozar Andrić, direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine je na početku uputio apel građanima da se odgovorno ponašaju prema novim sadnicama.

– Apelujemo na građane da budu savesni i da vode računa o onome što posadimo. Ovde smo u sklopu prošlogodišnje akcije posadili tuje, bile su čitava tri dana funkcionalne, već četvrti dan je jedan deo neko iščupao – rekao je Andrić.

– Ove godine smo odlučili da posadimo lovor višnju, možda bude bolje i lepše u ovom delu grada. Nadamo se da će to naši sugrađani ispoštovati i da ne dolazimo ponovo u istu situaciju – izjavio je Andrić i dadao da sadnice pored brige o životnoj sredini imaju i bezbednosnu ulogu.

Ivan Stojić, član Veća Gradske opštine Obrenovac je naglasio da je bezbednost dece i svih građana prioritet Saveta za komunalni red opštine Obrenovac.

– Prva zamisao je bila da ovo bude bezbednosni deo, međutim sama potreba jeste pošumljavanje i briga o životnoj sredini i to je ono čime mi želimo da ulepšamo naš grad, da učinimo bezbedno za decu koja se ovde igraju – naveo je Stojić.

– Samo za godinu dana na ovom delu imaćemo jedan bedem koji će braniti da lopte izlaze na ulicu. Gradska opština Obrenovac brine o svakom detetu, sport je ono što je potrebno da naša deca budu zdravija. Molim sugrađane da ne dozvole da iko iščupa sadnicu, brinućemo tokom godine o sadnicama jer to je pre svega bezbednost naše dece na ovom igralištu – poručio je Stojić.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti