2.5 C
Belgrade

Obrenovački maturanti i studenti otputovali na Zakintos

50 najboljih maturanata i studenata opštine Obrenovac, otputovalo je danas na grčko ostrvo Zakintos, gde će u okviru projekta “Matursko leto” besplatno provesti 10 dana, kao vid nagrade za izuzetne rezultate u školi i na fakultetu.

Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac je izjavio da je ovo četvrta grupa maturanata i studenata u okviru projekta ”Matursko leto” Gradske opštine Obrenovac, koji odlaze na grčko ostrvo Zakintos.

– Zaista prelepa slika danas ovde u Obrenovcu, a u Grčkoj će ih čekati još lepši i zabavniji provod, pun organizovanih izleta i događaja. Pred njima je 10 dana odmora i relaksacije za ono što ih čeka u septembru i oktobru – rekao je Stanojević.

– Ovo je četvrta grupa koja putuje, prethodne smo poslali od 2017. do 2019. godine, ali zbog korona virusa smo morali da napravimo pauzu, međutim ove godine smo uspeli da napravimo grupu mladih i pošaljemo ih put Grčke. Ulažemo napor da posvetimo pažnju mladima kako bi ih motivisali da se trude i rade na sebi, ovo je jedan od načina kako Gradska opština Obrenovac to radi i nastavićemo sa ovakvim programima u budućnosti – istakao je Stanojević.

Uroš Mirićić, ispred Kancelarije za mlade opštine Obrenovac je naglasio značaj ovakvih projekata za sve starosne grupe.

– Posle kraće pauze ponovo smo na jednom lepom mestu, mestu odakle naši najstariji odlaze na besplatne izlete, mestu odakle osnovce pratimo na eko kampove, nadam se da ćemo i njih uskoro ispraćati sa ovog mesta – rekao je Mirićić i detaljnije objasnio po kom osnovu mladi stiču pravo na besplatno letovanje.

-Školski savet svih srednjih škola dostavlja spiskove koji su to najbolji učenici, koji su se svojim radom posebno istakli. Danas smo sa našim najboljim maturantima i studentima, 38 maturanata zajedno sa 12 studenata koji nisu dobili stipendiju odlaze na zasluženi odmor. Ovo je još jedan od programa koji Kancelarija za mlade Gradske opštine Obrenovac organizuje za mlade stanovnike i to je dokaz da je Obrenovac grad jednakih šansi za sve. Podjednako brinemo o njima i želimo da se lepo provedu jer to su mladi ljudi koji grade budućnost našeg grada i naše zemlje – zaključio je Mirićić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °