0.4 C
Belgrade

Obrenovački poljoprivrednici zahvaljujući subvencijama obnovili mehanizaciju

Zahvaljujući subvencijama Grada Beograda, poljoprivrednici sa teritorije Gradske opštine Obrenovac ukupno su nabavili 11 traktora i 35 priključnih mašina. Danas su predstavnici Gradske opštine Obrenovac i sekretar za privredu Grada Beograda Milinko Veličković posetili poljoprivrednike u mesnoj zajednici Grabovac.

Miloš Stanojević, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac je izjavio da je na ovogodišnjem konkursu, koji je raspisao Grad Beograd i sekretarijat za privredu ukupno 41. poljoprivrednik ostvario pravo na subvencije.

– S obzirom na to da je Gradska opština Obrenovac ove godine drastično poboljšala taj broj mi smo veoma zadovoljni. Ovo je veoma dobra praksa što se poljoprivrednicima na ovaj način pomaže da obnavljaju svoju mehanizaciju i traktore. Samim tim dobićemo zadovoljnije poljoprivrednike i oni će lakše obrađivati svoje površine – istakao je Stanojević.

– U narednom periodu ćemo sarađivati i izlaziti u susret kada je u pitanju samo konkurisanje. Kancelarija za poljoprivredu funkcioniše u sklopu Gradske opštine Obrenovac i mnogo pomaže poljoprivrednicima pri popunjavanju dokumentacije koja je glavna stvar kada je u pitanju samo konkurisanje – rekao je Stanojević.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
0.4 ° C
3.7 °
-0.3 °
95 %
0.9kmh
75 %
Уто
3 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
3 °

Servisne vesti