13 C
Belgrade

Obrenovački šahisti odigrali prijateljski meč

Članovi dečijeg šahovskog kluba ”Hoze Raul Kapablanka iz Obrenovca, u nedelju su ugostili članove beogradske škole šaha ”Tadić”, sa kojima su odigrali prijateljske mečeve.

Goran Šehović ispred kluba ”Hoze Raul Kapablanka” naglasio je da brzopotezni šahovki turnir, kakav je odigran sa prijateljima iz škole šaha ”Tadić” deci omogućuje, kako kaže, sticanje rutine i brzine u potezima.

– Dečiji šahovski klub ”Hoze Raul Kapablanka” ima i seniorsku postavu. Sa seniorima, ovaj klub broji oko 100 članova – naveo je Šehović i dodao da su u toku pripreme za jesenje takmičenje, za Prvu ligu Beograda.

Ovaj šahovski klub, finansiran je sredstvima iz programa ”Eko dinar”.

– Takmičarsku aktivnost u ovom klubu ima 25 mališana, dok ovaj klub sa sve pridruženim članovima i ljubiteljima šaha, broji oko 100 članova. Broj dece u ovom klub najveći je do sada, u odnosu na sve prethodne godine. Veći broj dece, članova kluba, omogućiće ovom šahovskom klubu veći prihod, jer se kroz program Eko dinar za svako dete koje ima takmičarsku aktivnost, daju sredstva u iznosu od 2.000 dinara – rekao je član Veća opštine Obrenovac Miloš Stanković.

Šahovskom klubu u Obrenovcu, talentovana deca priključuju se u različitom uzrastu.

Obrenovački šahovski klub radiće u Klubu za decu i mlade, a zainteresovana deca mogu se pridružiti ovom klubu svake subote i nedelje od 12.00 do 17.00 sati, kao i ponedeljkom od 10.00 do 12.00 sati.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °