6.2 C
Belgrade

Obrenovački srednjoškolci posetili Naučno-tehnološki park

U organizaciji Gradske opštine Obrenovac i Kancelarije za mlade srednjoškolci iz sve tri obrenovačke škole danas su posetili Naučno-tehnološki park u Beogradu.

Uroš Mirićić, ispred Kancelarije za mlade opštine Obrenovac je istakao da je današnja poseta prava prilika da se mladi upoznaju sa mogućnostima koje pruža Naučno-tehnološki park.

– Ovo je prava prilika za njih da se upoznaju sa time šta sve postoji u Naučno-tehnološkom parku, kakve mogućnosti imaju, možda i prava prilika da ih podstakne na razmišljanje jer su oni upravo ti koji će uskoro krenuti na studije. Poznato je da mladi ljudi idu u korak sa vremenom, da veoma dobro prate moderne tehnologije. Mi verujemo da među ovim mladim ljudima iz Obrenovca ima onih sa kojima ćemo sutra moći da se pohvalimo, koji su ovde nešto čuli, naučili nešto novo i da svi ponosno sutra možemo da kažemo i da je neka firma nastala zbog ovakvih studijskih poseta – poručio je Mirićić.

Ivana Bezarević, iz Naučno-tehnološkog parka je istakla da je u razvoju programa podrške inovacijama i pružanju podrške inovativnim komanijama do sada razvijeno sedam programa podrške.

– Za mlade ljude su najinteresantniji studentski programi startap kamp ParkUP, koji je namenjen upravo studentima sa ciljem da zakorače u startap svet i upoznaju se sa osnovama tehnološkog preduzetništva. Imamo i program Rising Starts koji je namenjen za timove i kompanije u najranijim fazama razvoja, koji sprovodimo uz podršku Vlade Švajcarske, koja im pruža stručnu podršku, biznis i finansijku podršku do 15.000 franaka – izjavila je Bezarević.

Od osnivanja 2015. godine Naučno-tehnološki park Beograd je podržao razvoj više od 100 kompanija. Kompanije članice danas radno angažuju više od 850 visoko obrazovanih ljudi, razvijaju preko 110 inovativnh proizvoda i usluga i izvoze u više od 40 zemalja.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °