3.2 C
Belgrade

Obuka članova Tima za podršku roditeljima na Zvezdari

U prostorijama Mesne zajednice „Zeleno brdo”, Bulevar kralja Aleksandra 395,  održana je obuka za članove Tima za podršku roditeljima romske nacionalnosti. Obuka je realizovana u okviru projekta „Rastimo zajedno” koji sprovodi Centar za reintegraciju i aktivizam Beograd.

Cilj projekta je doprinos socijalnoj inkluziji Roma i Romkinja u oblasti obrazovanja kroz aktivnosti unapređenja odgovornosti roditelja dece romske nacionalnosti, osnovno i srednjoškolskog uzrasta na teritoriji Gradske opštine Zvezdara. Realizacija obuke Tima za podršku je deo programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji u Srbiji  sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale  Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Tim za podršku roditeljima je inovativni tim čija svrha je da kroz inkluziju i mobilisanje lokalnih i društvenih resursa dugoročno unapredi odgovorno roditeljstvo romske populacije. Planirano je da sastav Tima čine pedagoški asistenti, zdravstveni medijatori, volonteri, zainteresovane strane iz javnog i civilnog sektora.

Obuke su realizovane za 8 učesnika, i to: koordinatora za romska pitanja, pedagoške asistente, predstavnike organizacija civilnog društva i volontere. Kroz interaktivni rad i iznošenje svojih iskustava obučeni su za rad sa roditeljima čije su stvarne potrebe prethodno mapirane istraživanjem, fokus grupom i radionicama za roditelje. Očekuje se da stečena znanja i veštine unaprede pristup i komunikaciju učesnika na obuci u budućem radu sa porodicama romske nacionalnosti, saradnju sa institucijama i lokalnom zajednicom. Obuka je  dodatno fokusirana na  senzibilisanje učesnika za međusobnu saradnju, podršku i timski rad.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °