14.8 C
Belgrade

Obuka „Put do uspešnog preduzetnika“

Gradska opština Čukarica i Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Čukarica organizovali su u sali opštine dvodnevnu obuku pod nazivom „Put do uspešnog preduzetnika“. Cilj obuke, koju je pohađalo trideset i šestoro nezaposlenih lica sa teritorije opštine Čukarica, je da ponudi znanja i veštine neophodne za pokretanje samostalnog posla i ulazak u preduzetništvo.

Prisutne je pozdravio član Opštinskog veća Slaviša Šotra koji je istakao da Gradska opština Čukarica i Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Čukarica na čelu sa rukovodiocem Tatjanom Mijušković imaju odličnu saradnju već duži niz godina.

„U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje pre pandemije smo organizovali niz sajmova zapošljavanja i tribina gde su nezaposlena lica lako dolazila do zapolenja, a poslodavci do dobrih kadrova“, istakao je Slaviša Šotra poželevši polaznicima uspešnu obuku.

Polaznici su tokom ova dva dana imali priliku da nauče kako se pravi biznis plan, kako se konkuriše za subvencije koje dodeljuje Nacionalna služba, ali i druge institucije, kao i šta je sve potrebno za pokretanje samostalnog posla.

Obuka “Put do uspešnog preduzetnika“ je namenjena nezaposlenim licima koja žele da pokrenu sopstveni posao i koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Obuka traje dva dana i na njoj će polaznici dobiti sve neophodne informacije za pokretanje sopstvenog biznisa, o registraciji i vođenju posla. Takođe, u radioničarskom delu će naučiti kako se izrađuje biznis plan. Po završetku obuke, polaznici će dobiti sertifikat o završenoj obuci, koja je i jedan od preduslova za konkurisanje za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2022. godini.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
14.8 ° C
15.2 °
14.1 °
55 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °