4 C
Belgrade

Očišćena divlja deponija na Bežanijskoj kosi

JKP „Gradska čistoća” uklonilo je od 200 kubika otpada sa divlje deponije u neposrednoj blizini nehigijenskog naselja na Bežanijskoj kosi, navodi se u saopštenju tog preduzeća.

U akciji je učestvovalo je pet vozila različitih kapaciteta, radne mašine i ljudstvo „Gradske čistoće” koje je uspelo je da sanira nelegalno smetlište na Bežanijskoj kosi.

– JKP „Gradska čistoća” divlje deponije sanira kroz vanredne aktivnosti preduzeća. Od velike je važnosti da se jednom sanirane deponije ne formiraju iznova. Zato apelujemo na sugrađane da otpad odlažu na mesta za to predviđena, ali i da nadležnima prijave nesavesne pojedince koji to ne čine. U Beogradu ima oko 30.000 kontejnera i oko 90.000 kanti namenjnih individualnim domaćinstvima za odlaganje otpada, kao i usluga odnošenja grđevinskog i kabastog otpada i apsolutno nema razloga, ali ni opravdanosti da otpad završava na mestima koja za to nisu predviđena. Samo u saradnji sa sugrađanima Beograd može biti još čistija i zdravija sredina na korist svim Beograđanima –  rekao je direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °