2.5 C
Belgrade

Očišćeni odvodni kanali oko izvora u Vodovodskoj ulici

Na inicijativu Gradske opštine Čukarica, tokom protelih dana očišćeni su  odvodni kanali izvora u Vodovodskoj ulici u Žarkovu. Opština Čukarica je, u saradnji sa ekipama JVP „Beogradvode“, sprovela akciju detaljnog uređenja i sanacije odvodnih kanala, kako bi se sprečilo dosadašnje nagomilavanje vode i plavljenje parka i prostora uz izvor u Vodovodskoj ulici.

Radove su danas obišli pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i član Veća Miroslav Todorović.

„Cilj nam je bio da sprovedemo akciju čišćenja odvodnih kanala i tako sprečimo problem izlivanja otpadnih voda i plavljenja prostora oko česme. Akciju smo sproveli u skladu sa zahtevima naših sugrađana koji žive u neposrednoj blizini i koji ovaj prostor koriste za druženje i rekreaciju“, rekao je Nikola Aritonović i apelovao na građane da čuvaju ovaj prostor i okolinu izvora.

„Radove su sprovele ekipe JVP „Beogradvode“, a izvršeno je čišćenje svih odvodnih kanala u zoni uređenog dela kaptaže i izrađen novi armirano-betonski podest stepeništa“, istakao je član Veća Miroslav Todorović. Time se omogućava prilaz i dovođenje kaptaže u funkcionalno stanje, a sprečava plavljenje okolnog uređenog terena i Vodovodske ulice, rekao je Miroslav Todorović prilikom obilaska radova.

beogradski.rs / GO Čukarica

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °