-2.2 C
Belgrade

Odbornici Voždovca doniraju novac za bolesnog dečaka

Odbornici Skupštine Gradske opštine Voždovac jednoglasno su se odrekli naknade za rad na svečanoj sednici Skupštine koja će biti održana u decembru povodom Dana i slave Opštine, a sredstva su namenjena lečenju trogodišnjeg Viktora Samolova sa Voždovca.

Na devetoj po redu sednici Skupštine opštine Voždovac usvojen je treći rebalans budžeta  koji je posledica Izmene Odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanje prihoda i primanja koji pripada gradu, odnosno gradskim opštinama u 2021. godini.

Navedeni obim sredstava je nepromenjen a promenjena je struktura prihoda između poreza na imovinu koji je smanjen i mandatnih kazni koji je povećan.

Prihodi i primanja iz ostalih izvora su uvećani zbog transfera iz budžeta Grada za poboljšanje tekuće likvidnosti, zatim zbog donacije MZ „Šumice“ i MZ „Ripanj“. Ovim rebalansom je izvršena i preraspodela rashoda, a Izmenom su obuhvaćene i izmene finansijskih planova indirektnih korisnika budžeta.

Danas je usvojena i Strategija upravljanja rizicima Gradske opštine Voždovac, potvrđen mandat odborniku Dimitriju Mrihinu i usvojeni predlozi rešenja o izboru Komisije za administrativna i mandatna pitanja Skupštine GO Voždovac, o izmeni rešenja imenovanja saveta mesnih zajednica i upravnih odbora Ustanove kulture „Beli potok“ i Ustanove „Voždovački centar – Šumice“.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti