17.6 C
Belgrade

Održan 14. “Voždov kup” u odbojci

Povodom Dana Osnovne škole „Vožd Karađorđe” Jakovo, danas je održana tradicionalna sportska manifestacija „Voždov Kup“ u odbojci, turnir koji se organizuje četrnaesti put zaredom, u organizaciji OK STAVOR „Vožd“ Starije odbojkašice takmičile su se u balonu OŠ “Branko Radičević” u Boljevcima dok je mlađi uzrast pokazao svoje veštine u školskoj sali OŠ „Vožd Karađorđe“ u Jakovu, a svečanom otvaranju manifestacije prisustvovali su i predstavnici Gradske opštine Surčin.

Organizator Kupa Veselin Čelebić, nastavnik fizičkog vaspitanja, zahvalio se Gradskoj opštini Surčin, JP za sport i rekreaciju i PILjAN KOMERC DOO na podršci i pomoći oko organizacije, i tom prilikom uručio povelju „Voždov Kup“ opštini Surčin, koju je preuzeo član Veća Predrag Baroš i tom prilikom se obratio malim odbojkašima i poželeo im puno uspeha u takmičenju.

Za učešće na četrnaestoj sportskoj manifestaciji „Voždov Kup u odbojci 2022“ prijavilo se osam odbojkaških klubova : OK „Busije“ Požarevac, OK „Zaslon“ Šabac, OK „Tent“ Obrenovac, OK „Draževac“ Draževac, OK STAVOR „Vožd“ Jakovo, OK STAVOR „Vožd“ Boljevci/Progar, ORK „Feniks Čukarički“ Beograd i ORK „Meteor“ Surčin.

Pobedničkim ekipama uručeni su pehari a sva deca su dobila medalje za učešće na turniru. Generalni plasman 14. Voždovog KUP-a u odbojci:

  1. OK STAVOR „Vožd“ Jakovo – 21 bod
  2. OK „Busije“ Požarevac – 19 bodova
  3. OK „Zaslon“ Šabac – 16 bodova
  4. ORK „Feniks Čukarički“ Beograd – 15 bodova
  5. ORK „Meteor“ Surčin – 10 bodova
  6. OK STAVOR „Vožd“ Boljevci/Progar – 9 bodova
  7. OK „Draževac“ Draževac – 6 bodova
  8. OK „Tent“ Obrenovac – 3 boda

Da bi se unapredio sport na čitavoj tritoriji opštine Surčin i da bi se mladi što više bavili sportom, Gradska opština Surčin svake godine izdvaja sredstva iz budžeta za podršku sportskim manifestacijama i klubovima i nastaviće sa tom praksom i u budućnosti.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
17.6 ° C
17.8 °
16.4 °
48 %
4.6kmh
0 %
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
17 °
Суб
11 °
Нед
16 °