6.2 C
Belgrade

Održan “Čukarički etno sajam”

Prvi “Čukarički etno sajam hrane i pića” održan je tokom vikenda u tržnom centru Ada mol, u organizaciji Turističke organizacije Čukarica i uz podršku Gradske opštine Čukarica.

Trodnevnu gastronomsku manifestaciju, koja je imala i bogat muzički i edukativni program za najmlađe, posetili su brojni sugrađani, koji su imali priliku da probaju gastronomske specijalitete i bogate ukuse svih krajeva Srbije.

Na Čukaričkom etno sajmu hrane i pića učestvovalo je 25 izlagača – poljoprivrednih gastinstava, malih privrednika i udruženja, a najbolji među njima proglašeni su u četiri kategorije. Nagrade su im dodelili direktorka Turističke organizacije Čukarice Dragana Zec i član Veća opštine Čukarica Nikola Đukanović.

Dragana Zec je, uz srdačne čestitke učesnicima i laureatima, istakla da joj je drago da je manifestacija izazvala veliko interesovanje i da veruje da će sajam prerasti u tradiciju.

“Ideja nam je bila da okupimo i predstavimo naše proizvođače, kao i bogatstvo ukusa etno ponude Srbije”, rekla je direktorka TO Čukarica.

Uz veliko interesovanje za bogat asortiman hrane i pića, posetioci su uživali i u muzičkom programu, u kome su učestvovale sestre Gobović i dečiji hor “Slavuj”, a najmlađi sugrađani su imali priliku da se pridruže besplatnim kreativnim radionicama tokom kojih su naučili kako da naprave etno torbice, ćilime i korpice,  po uzoru na tradicionalne rukotvorine naših starih.

beogradski.rs / GO Čukarica

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °