23.9 C
Belgrade

Održan “Čukarički etno sajam”

Prvi “Čukarički etno sajam hrane i pića” održan je tokom vikenda u tržnom centru Ada mol, u organizaciji Turističke organizacije Čukarica i uz podršku Gradske opštine Čukarica.

Trodnevnu gastronomsku manifestaciju, koja je imala i bogat muzički i edukativni program za najmlađe, posetili su brojni sugrađani, koji su imali priliku da probaju gastronomske specijalitete i bogate ukuse svih krajeva Srbije.

Na Čukaričkom etno sajmu hrane i pića učestvovalo je 25 izlagača – poljoprivrednih gastinstava, malih privrednika i udruženja, a najbolji među njima proglašeni su u četiri kategorije. Nagrade su im dodelili direktorka Turističke organizacije Čukarice Dragana Zec i član Veća opštine Čukarica Nikola Đukanović.

Dragana Zec je, uz srdačne čestitke učesnicima i laureatima, istakla da joj je drago da je manifestacija izazvala veliko interesovanje i da veruje da će sajam prerasti u tradiciju.

“Ideja nam je bila da okupimo i predstavimo naše proizvođače, kao i bogatstvo ukusa etno ponude Srbije”, rekla je direktorka TO Čukarica.

Uz veliko interesovanje za bogat asortiman hrane i pića, posetioci su uživali i u muzičkom programu, u kome su učestvovale sestre Gobović i dečiji hor “Slavuj”, a najmlađi sugrađani su imali priliku da se pridruže besplatnim kreativnim radionicama tokom kojih su naučili kako da naprave etno torbice, ćilime i korpice,  po uzoru na tradicionalne rukotvorine naših starih.

beogradski.rs / GO Čukarica

Najnovije

Belgrade
clear sky
18.7 ° C
19.6 °
16.7 °
44 %
3.6kmh
0 %
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
17 °
Пон
13 °
Уто
8 °