4 C
Belgrade

Održan festival dečije zabavne muzike „Zlatna zvezdica Bojčina“ u Surčinu

U subotu je na 11. tradicionalnoj manifestaciji „Bojčinsko kulturno leto“ održan festival dečije zabavne muzike „Zlatna zvezdica Bojčina“.

Festival zabavne muzike za decu, ove godine je održan po treći put na “Bojčinskom kulturnom letu”. Solisti, uzrasta od 7 do 14 godina izveli su kompozicije najpoznatijih kompozitora zabavne muzike, na tekstove najboljih dečijih pesnika.

Sve učesnike soliste pratila su 2 hora, kao i balerine Art centra Surčin. Svi učesnici su sa teritorije Gradske opštine Surčin, što je veliki uspeh za razvoj muzičkih talenata opštine. Ukupno 16 solista se takmičilo za Zlatnu zvezdicu Bojčina 2022. Festival neguje pravu dečiju pesmu, a svaki od učesnika dobio je plaketu za učešće, dok su najbolji osvojili plakete za I, II i III mesto za interpretaciju, kao i najmlađi solista festivala.

Direktor i muzički producent festivala je prof. muzike Mladen Čelebić, organizator je Kulturni centar Surčin, a pokrovitelj Gradska opština Surčin.

Manifestacija „Bojčinsko kulturno leto“ je tradicionalno otvorenog tipa za sve posetioce, bez ulaznica (besplatni programi). Do Bojčinske šume je moguće doći linijom GSP-a 605, koja polazi od okretnice u Bloku 45 na Novom Beogradu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °