2.9 C
Belgrade

Održan festival „Letnji dan – Matija Ban“

Veliki park na Banovom brdu bio je premali da primi sve ljubitelje dobrog filma i muzike, koji su uživali u dvodnevnom festivalu „Letnji dan – Matija Ban“. Ovaj porodični festival, koji okuplja Beograđane svih generacija, organizovala je Turistička organizacija Čukarica.

Festival je otvorila direktorka Turističke organizacije Čukarica Dragana Zec, koja je izrazila nadu da će svako imati mogućnost da u bogatom programu izabere ono što ga najviše interesuje.

Prvog dana su članovi Udruženja pisaca „Poeta“ kazivali poeziju Matije Bana na platou kod „Česme“, a istog dana je otvorena i multimedijalna izložba „Pisma sa Banovca“, autora Peđe Milojevića, posvećena velikanu po kojem je Banovo brdo dobilo ime. Na izložbi, koja je bila postavljena na platou ispred OŠ „Josif Pančić“, prezentovani su najznačajniji podaci iz biografije Matije Bana, politička i diplomatska aktivnost, članstvo u SANU, kao i profesura na Liceju. U okviru postavke je predstavljen i deo o načinu na koji građani Čukarice čuvaju sećanje na velikog pisca i diplomatu. Prvi dan festivala je završen projekcijom filma na otvorenom „Leto kada sam naučila da letim“, reditelja Radivoja Raše Andrića.

Drugog dana festivala za naše najmlađe sugrađane bila je priređena dečja predstava sa animacijom. Nakon toga je mnogobrojnu publiku svojim hitovima zabavljala grupa „Zana“. Posetioce festivala su digli na noge hitovi „Oženićeš se ti“,“ Jabuke i vino“, „Princ“, „Mladiću moj“, „Ujutru u sedam“, „Vejte snegovi“, „Kasnio je vlak“, „Osećam i znam“, i mnogi drugi, a koje su pevali uglas zajedno sa izvođačima Jelenom i Žikom.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °