6.2 C
Belgrade

Održan jesenji Beogradski polumaraton

Jesenji Beogradski polumaraton održan je danas na ulicama srpske prestonice, pod sloganom „Uvek više!” i pokroviteljstvom Grada Beograda.

Pobednici ovogodišnje manifestacije su Mohamed El Ghazouany iz Maroka i Cavalina Nahimana iz Burundija. Mohamed El Ghazouany je trasu od 21 kilometar pretrčao u rekordnom vremenu 1:02:43. U trci na 10 kilometara, prvo mesto osvojio je Philip Kimaiyo iz Kenije i domaća atletičarka Milica Tomašević, saopštili su organizatori iz preduzeća „Beogradski maraton”.

Treći jesenji Beogradski polumaraton ostaće upamćen i po učesnicima Porodične trke na trasi od 2,3 kilometara, dok su za dobru atmosferu bili zaduženi bubnjari „Balkanske Lavine”.

–Veoma smo zadovoljni što smo vratili jesenji Beogradski polumaraton sa kojom zatvaramo trkačku sezonu na spektakularan način. Cilj nam je da trkači na našim trkama počinju i završavaju sezonu. Ovo je treći i do sada najbrojniji Beogradski polumaraton sa skoro 4.000 učesnika – izjavio je Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona.

Manifestacija je u tri trke okupila blizu 4.000 učesnika, od čega 250 stranaca iz 45 zemalja sveta, naveli su organizatori.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °