11.4 C
Belgrade

Održan kviz „Šta znaš o Crvenom krstu i davalaštvu krvi“

U okviru obeležavanja nedelje Crvenog krsta u svečanoj sali Gradske opštine Vračar održan je kviz „Šta znaš o Crvenom krstu i davalaštvu krvi“, dok je povodom obeležavanja Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi u galeriji organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Na opštinskom takmičenju kviza učestvovale su ekipe sastavljene od četiri člana učenika četvrtog razreda osnovnih škola sa Vračara, a prisutne su pred početak takmičenja pozdravili član Veća zadužen za obrazovanje Gradske opštine Vračar i predsednik „Crvenog krsta Vračar“ Dragi Lukić i sekretar „Crvenog krsta Vračar“ Nikola Prica.

Dragi Lukić je u obraćanju posebno pohvalio timove koji predstavljaju svoje škole, kao i njihove nastavnike koji su sastavili timove najboljih đaka. „Danas ste ovde prvi među jednakima, nijanse će odlučivati o pobedniku koji će predstavljati opštinu Vračar na gradskom takmičenju, pa zatim i na republičkom. Već ste u uzratu kada znate šta je dobro, posedujete vrline odraslih ljudi. Vi ste još uvek mali da biste bili dobrovoljni davaoci krvi, ali pričate starijima o toj akciji i tako promovišete dobrovoljno davanje i pomažete „Crvenom krstu“ u skupljanju jedinica krvi koje život znače“, istakao je član Veća. Dragi Lukić je podsetio da je „Crveni krst“ velika, međunarodna organizacija i da moramo jedne druge pomagati i negovati humanost. „Aktivisti ‘Crvenog krsta’ pomažu u celom svetu. Očekujem da se čim malo porastete aktivirate u ovoj organizaciji kao volonteri. Krv život znači i Gradska opština Vračar uvek promoviše akcije dobrovoljnog davanja krvi“, zaključio je Lukić.

Opštinsko takmičenje kviza “Šta znaš o Crvenom krstu i davalaštvu krvi“ zamišljeno je kao zabavna manifestacija u kojoj takmičari pokazuju znanje kroz različite testove i igre poput sastavljanja slagalica. Na takmičenju je učestvovalo šest ekipa, a pobednička ekipa Osnovne škole „Kralj Petar II Karađorđević“ predstavljaće opštinu Vračar na gradskom finalu kviza, koje organizuje „Crveni krst Beograda“. Svim školama uručene su zahvalnice, dok su tri prvoplasirane ekipe nagrađene i medaljama.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
11.4 ° C
11.9 °
9.7 °
62 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °