2.5 C
Belgrade

Održan Memorijalni defile „Pobeda slobode”

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović učestvovala je danas u Memorijalnom defileu „Pobeda slobode”, kojim je odata počast učesnicima i stradalima u borbama za oslobođenje Beograda u Drugom svetskom ratu.

Kolonu, koja se kretala od hotela „Moskva” do Trga republike, predvodio je Počasni vod pitomaca Vojne akademije Ministarstva odbrane. Dvadeset pitomaca nosili su replike zastava brigada koje su učestvovale u oslobođenju Beograda. 

U defileu su učestvovali članovi Gradskog veća Grada Beograda, Gradske uprave Grada Beograda, predstavnici Republike i Vojske Srbije, ratni veterani, predstavnici SUBNORA-a, građani i poštovaoci tekovina narodnooslobodilačke borbe. 

Na Trgu republike održan je scensko-muzički performans pod nazivom „Pesma slobodi”, a čuvene partizanske pesme izvodili su naši poznati pevači, dok su u plesnom spektaklu nastupili baletski plesači.

Koncert partizanskih pesama praćen dramskim, plesnim i video-sekvencama predstavljao je omaž oslobodiocima Beograda i borcima u Drugom svetskom ratu.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °