13.9 C
Belgrade

Održan peti jubilarni veliki Uskršnji karneval

Proteklog vikenda uspešno je održan peti jubilarni Veliki uskršnji karneval koji je najmlađima podario nezaboravan provod, a mame i tate vratio u detinjstvo.

Karneval su obeležili kreativni programi koji su se odvijali na centralnoj festivalskoj bini, a mališani su najviše uživali u pozorišnim predstavama, nastupima akrobata, mađioničara i klovnova ali i u atraktivnim nastupima perkusionista i mažoretkinja. Maskote junaka iz crtanih filmova doprinele su stvaranju prave karnevalske atmosfere, a najmlađi posetioci su tokom celog vikenda uživali družeći se i slikajući se sa svojim omiljenim junacima.

Festivalska zona „Zabavni grad“ izazvala je najveće interesovanje među najmlađim posetiocima, dok su nešto stariji mališani provodili najviše vremena u zoni sa konjima gde su tokom celog vikenda mogli da se druže sa ovim plemenitim životinjama. Ovo nije bio jedini kutak sa životinjama. Na karnevalu su se udomljavale i kuce i mace, a neki od mališana su otišli kući sa novim najboljim prijateljem.

Kako manifestacija pre svega ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i razvijanje osećaja društvene odgovornosti i solidarnosti kod dece, uspešno je realizovana i humanitarna akcija koja je imala svoj epilog na samom karnevalu.

U saradnji sa osnovnim školama sa opštine Palilula, i ove godine je realizovana humanitarna akcija u koju su bila uključena deca svih nižih razreda. Osnovci sa Palilule oslikali su više stotina jaja i dekorisali nekoliko desetina uskršnjih korpi, a najkreativniji radovi bili su izloženi na samom karnevalu gde su posetioci imali prilike da prilaganjem donacije, u skladu sa svojim mogućnostima, postanu vlasnici nekog malog umetničkog dela i time doniraju celu akciju.

Jaje koje je proglašeno pobedničkim pripada Osnovnoj školi „Milena Pavlović Barili“ dok najkreativnija uskršnja korpa dolazi iz Osnovne škole „Ivan Milutinović“. Zato će sva prikupljena sredstva od donacija biti namenjena nekom od socijalno ugroženih drugara iz ove dve škole. Đaci iz pobedničkih odeljenja su nagrađeni i „DexyCO“ o poklon paketima.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13.4 ° C
13.8 °
11.7 °
82 %
1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
25 °
Пон
26 °