6.2 C
Belgrade

Održan peti Međugeneracijski dečji maraton Dorćolijade pod motom „Bake i deke uz bate i seke“

U okviru manifestacije „Starogradsko leto“, Pokret trećeg doba Beograda – ogranak Dorćolijada Stari grad organizovao je na terenu Beogradskog zoo vrta peti po redu Međugeneracijski dečji maraton Dorćolijade pod motom „Bake i deke uz bate i seke“, uz učešće predškolaca iz starogradskih vrtića i brojnih generacija penzionera Starog grada.

Međugeneracijski dečji maraton Dorćolijade organizovan je uz podršku Gradske opštine Stari grad, Saveza sportova Stari grad, Predškolske ustanove „Dečji dani“, Beogradskog zoo vrta, Pokreta trećeg doba Srbije, Opštinskog udruženja penzionera Stari grad, Udruženja penzionera Banka poštanska štedionica i volontera opštinske organizacije Crvenog krsta.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović, koji je prisustvovao međugeneracijskom sportskom danu, najavio je brojna kulturna i sportska dešavanja tokom manifestacije „Starogradsko leto“, koja traje do septembra meseca.

„Međugeneracijski dečji maraton je za opštinu veoma značajan, jer na ovaj način pokazujemo koliko je važna solidarnost između predškolaca i naših najstarijih sugrađana. Opština Stari grad je organizacijom niza besplatnih programa kako za decu tako i za penzionere pokazala koliko nam je važno bezbrižno odrastanje dece na našoj opštini, kao i kvalitetno provedeno vreme pripadnika treće životne dobi“, rekao je predsednik opštine Radoslav Marjanović.

Predsednik organizacionog odbora Dorćolijade Dušan Maksimović kaže da su događaji međugeneracijske saradnje događaji za pamćenje zbog velikog broja učesnika a ne pobednika.

„Događaji Dorćolijade odvijaju se po olimpijskom principu da je uvek važno učestvovati a ne pobediti. Po tom principu, svi mali učesnici dobiće nakon ove smotre zlatne medalje sa željom da nastave sa sportskim aktivnostima i u budućnosti“, rekao je Dušan Maksimović, koji se zahvalio opštini Stari grad koja je bila generalni sponzor manifestacije.

Međugeneracijskom dečjem maratonu Dorćolijade prisustvovali su i pomoćnik predsednika opštine Aleksanda Puača, član Veća opštine Stari grad Branislav Zec, predsednik Saveza penzionera Srbije prof.dr Andreja Savić i predsednik Izvršnog odbora Pokreta trećeg doba Srbije prof. dr Momčilo Talijan.

beogradski.rs / GO Stari Grad

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °