26.9 C
Belgrade

Održan sastanak sa JKP ”Beogradski metro i voz” u Gradskoj opštini Savski venac povodom realizacije projekta izgradnje metroa

Povodom početka radova na izgradnji Linije 1 Beogradskog metroa, koji su predviđeni krajem 2021. godine, održan je operativni sastanak u Gradskoj opštini Savski venac na kojem su prisustvovali predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović, predsednik skupštine opštine Savski venac Strahinja Kukić, direktorka Sektora za imovinsko pravne poslove JKP “Beogradski metro i voz” Ivana Bogdanović, direktor Sektora za planiranje, kontrolu, realizaciju i izveštavanje JKP “Beogradski metro i voz” Nikola Vasiljević, rukovodilac Službe za urbanističko planiranje JKP “Beogradski metro i voz” Predrag Tomić i konsultanti za socijalna pitanja kompanije “Ežis” Branko Radovanović i Jelena Oplenić.

Izgradnja metro sistema u Beogradu jedan je od prioriteta razvoja gradskog i prigradskog javnog prevoza. Prva linija metroa Železnik-Mirijevo biće ukupne dužine 21,1 km i imaće 21 stanicu, od kojih će tri biti na Savskom vencu i to: Savski trg, Most Gazela i Beogradski sajam. 

Tema sastanka je bila analiza uticaja projekta na životnu zajednicu , a predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović je istakao da je ovo najkompleksiniji projekat u Srbiji i jedna od najvrednijih investicija za Savski venac i Beograd.

Najbitnije je to što će metro učiniti da Beograd postane čistiji grad, jer će mnogi koji žive po obodima grada ostavljati svoje automobile i metroom dolaziti u centar grada. Ovo je ostvarenje beogradskog sna, jer će doprineti zaštiti životne sredine, ali i da se saobraćajne gužve smanje – naveo je Vidović.

Beogrdaski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...